NEA

Lexus, Kia, Toyota και Hyundai στο Top-10 με τις πιο αξιόπιστες μάρκες

Στην φετινή αναφορά για την αγορά των ΗΠΑ η J.D. Power ανακοίνωσε τα σχετικά αποτελέσματα για τις μάρκες με τις λιγότερες βλάβες.

Η πιο αξιόπιστη εταιρία στα μοντέλα ευρύτερης παραγωγής είναι η Kia, ενώ στις premium συνεχίζει να είναι για 9η συνεχή χρονιά η Lexus που τοποθετείται πάνω από την Porsche. Από εκεί και κάτω η Toyota ακολουθεί με 98 βλάβες. Αν προσπεράσουμε τις αμερικανικές Buick και Cadillac στη συνέχεια βρίσκουμε την Hyundai με την θυγατρική της Genesis.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο top-10 η μόνη ευρωπαϊκή μάρκα είναι η Porsche. Στον αντίποδα από τις πιο ζημιάρικες είναι η Alfa Romeo και Land Rover με 196 και 244 προβλήματα. Η Tesla έχει παρουσιάσει μια σχετική βελτίωση με… μόλις 176 βλάβες και λίγο πάνω από την Jaguar. Πάντως, για την Tesla η εικόνα αξιοπιστίας είναι πολύ χειρότερη αφού τα αποτελέσματα ήταν από μόνο 35 Πολιτείες και 756 «διαλεγμένα» αυτοκίνητα, όπως λένε οι φήμες.

Τέλος, να πούμε πως ο αριθμός αντιστοιχεί σε βλάβες που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους 12 μήνες ανά 100 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και με ηλικία τριών ετών (με έτος ταξινόμησης από το 2018 και έπειτα). Οι βλάβες αφορούν σε διάφορους τομείς, από το σύστημα infotainment και τα ηλεκτρονικά συστήματα, έως τα δυναμικά χαρακτηριστικά, τον κινητήρα και το κιβώτιο, ακόμη και τα καθίσματα.

Η φετινή έρευνα έδειξε ότι υπάρχει μία μείωση του μέσου όρου των ζημιών στις 121 ανά 100 αυτοκίνητα, όταν η αντίστοιχη περσινή τιμή ήταν στο 134.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!