NEA

Κατάσκοπος στις Volvo και Scania με διαρροή σε Ρώσο διπλωμάτη;

Αν και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει με την είσοδο του Ίντερνετ και της δικτύωσης στη ζωή μας, όπως φαίνεται οι παλιές μέθοδοι βιομηχανικής κατασκοπείας καλά κρατούν.

Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο μεταξύ των εταιριών αλλά και μεταξύ κρατών και βιομηχανιών, έτσι ώστε να αποκτήσει κάποιος το εμπορικό και βιομηχανικό πλεονέκτημα σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά. Συγκεκριμένα, ένα νέο περιστατικό έγινε γνωστό στην αυτοκινητοβιομηχανία, με “θύματα” την Volvo και την Scania.

To κεντρικό πρόσωπο είναι ένας 47χρονος Σουηδός σύμβουλος επιχειρήσεων, ο οποίος κατηγορείται ότι ασκούσε βιομηχανική κατασκοπεία όχι μόνο στις δύο προαναφερθείσες εταιρίες αλλά και σε πολλές ακόμα σε άλλους τομείς πλην της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο ύποπτος κατηγορείται ότι μετέφερε υλικό από κομπιούτερ σε διάφορα στικάκια, καθώς και η λήψη φωτογραφιών από οθόνες υπολογιστών, με στόχο να τα πουλήσει σε ξένη δύναμη. Όπως δήλωσε ο δημόσιος κατήγορος Mats Ljunggvist στο Reuters, «…ο άντρας συνελήφθη ενώ συναντήθηκε με έναν Ρώσο διπλωμάτη, όπου έλαβε 27.800 σουηδικές κορώνες (3.360 δολάρια) από τον διπλωμάτη».

Η Scania επιβεβαίωσε ότι ο άντρας, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είχε εργαστεί για αυτό ως σύμβουλος. Η Volvo αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση. Αν κριθεί ένοχος πάντως αντιμετωπίζει ποινή που μπορεί να φθάσει και τα έξι χρόνια φυλάκισης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!