NEA

Τα plug-in υβριδικά της Audi αποκτούν μεγαλύτερη μπαταρία και αυτονομία

Οι PHEV εκδόσεις των Audi Q5, A6 και Α7 Sportback θα μπορούν να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Η Audi θα προχωρήσει σε μια αναβάθμιση των υβριδικών μοντέλων της που μπαίνουν και στην πρίζα αντικαθιστώντας την μπαταρία των 14,1 kWh με μια μεγαλύτερη στις 17,9 kWh (ενδεχομένως αυτό να ισχύσει και στα άλλα μοντέλα του VW Group). Η νέα μπαταρία βελτιώνει την αυτονομία των εν λόγω εκδόσεων και την αυξάνει στα 73 χιλιόμετρα στον κύκλο μετρήσεων WLTP.

Η νέα μπαταρία δεν αλλάζει σε διαστάσεις αφού στον ίδιο όγκο έχει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα. Κάτι σημαντικό για την παραγωγή των αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα υποστηρίζει μεγαλύτερο on-board φορτιστή στα 7,4 kW και μια πλήρη φόρτιση σε περίπου 2,5 ώρες.

Οι νέες εκδόσεις Audi PHEV θα αποκτήσουν και ένα επιπλέον πρόγραμμα λειτουργίας. Το «Charge», όπου ο κινητήρας βενζίνης θα φορτίζει την μπαταρία ώστε αυτή να έχει ενέργεια για ζώνες με περιορισμένη κίνηση και όπου επιτρέπονται μόνο ηλεκτρικά. Τώρα, το πως και από ποιον θα ελέγχεται, είναι μια άλλη ιστορία…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!