ΑΓΩΝΕΣ

H Ferrari επιστρέφει στο Le Mans από το 2023!

Ως εργοστασιακή συμμετοχή η τελευταία νίκη της Ferrari στον 24ώρο αγώνα του Le Mans ήταν το 1965 έχοντας προηγουμένως 9 νίκες.

Στο πρωτάθλημα τουρισμού έχουμε δει από το 2006 να συμμετέχουν αγωνιστικές Ferrari στις κατηγορίες GT από ιδιωτικές ομάδες. Τώρα, έρχεται ο ίδιος ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, να ανακοινώσει πως η ιταλική εταιρία θα εξελίξει ένα αγωνιστικό για την κατηγορία Hypercar του WEC και θα το έχει έτοιμο για δράση το 2023.

Εκείνη την χρονιά η Ferrari θα συμπληρώνει ακριβώς 50 χρόνια από την τελευταία της συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση και το ιδανικό θα ήταν να το γιορτάσει μια πολύ νίκη στο Le Mans. Όπως είχε κάνει το 1965 για τελευταία φορά η 250 LM. Είχαν γίνει και άλλες ανεξάρτητες προσπάθειες, όπως της Dallara το 1999 με μια 333 SP, δίχως όμως να τελεσφορήσουν.

Με την συμμετοχή της Ferrari το πρωτάθλημα αντοχής WEC αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον κόντρα στις Toyota, Peugeot, SCG, ByKolles, αλλά και τις Audi, Porsche και Acura που θα συμμετάσχουν στην κατηγορία LMH (Le Mans Hypercar).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!