NEAΑΓΩΝΕΣ

Το ταξίδι της Porsche 935 “Moby Dick” σε λιγότερο από ένα τετράλεπτο [video]

Η Porsche 935 μπορεί να μην είχε πολλές διακρίσεις αλλά σίγουρα είχε μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση. Χάρη στην «ουρά» της που της χάρισε το προσωνύμιο Moby Dick.

Η Porsche έχει μια πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα στο Le Mans έχοντας σημειώσει 19 νίκες. Και παρόλο που η Porsche 935 δεν κατάφερε να κυριαρχήσει σε κάποιο αγώνα έχει αφήσει το δικό της στίγμα ως ένα πολύ ιδιαίτερα σχεδιαστικά και αεροδυναμικά αγωνιστικό.

Εκείνοι την εποχή υπήρχε μια σχετική ελευθερία στην διαμόρφωση του πίσω τμήματος και για λόγους αεροδυναμικές οι μηχανικοί της Porsche αποφάσισαν να επιμηκύνουν όσο τους επιτρεπόταν την ουράς του αυτοκινήτου.

Αλλά και το μπροστινό μέρος ήταν φαρδύ και μακρύ για να χωρέσουν τα intercooler για τον πίσω twin-turbo εξακύλινδρο boxer των 3,3 λίτρων. Και επειδή έμοιαζε με φάλαινα του έδωσαν το παρατσούκλι Moby Dick.

Παρά το αεροδυναμικό τρικ η ιδιαίτερη Porsche δεν κατάφερε να πετύχει κάτι παραπάνω από μία νίκη στον 6ώρο αγώνα αντοχής του Σίλβερστοουν. Ήταν το 1978 με οδηγό τον Τζάκι Ιξ, ενώ στη συνέχεια η 935 επισκιάστηκε από την πετυχημένη 936. Πάντως, η φήμη της 935 ήταν αρκετή ώστε το 2018 η Porsche να προχωρήσει σε μια αναβίωση 77 αυτοκινήτων και έχοντας ως βάση την 911 GT2 RS.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!