NEA

Σφίγγει ο κλοιός για τα 555.402 ανασφάλιστα οχήματα

«Γίνεται προσπάθεια ενοποίησης των μητρώων, όλων των φορέων από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επομένως ακριβής εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων» όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρης Ζορμπάς.

Όπως γνωστοποιεί ο ίδιος, τα στοιχεία που αναφέρει είναι από την ενημέρωση της επιτροπής  αυτοκινήτων κατά τη γενική συνέλευση της ένωσης. Πιο αναλυτικά στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής:

«Το 2020 έγιναν 643.718 έλεγχοι-ερωτήματα από την Τροχαία-Λιμεναρχείο-ΑΑΔΕ και δεν βρέθηκαν ασφαλισμένα 56.757 δηλαδή ποσοστό́ 8,82%.Αν λάβουμε υπόψιν μας τα ασφαλισθέντα οχήματα που ήταν 6.261.993 το 2019 και 6.299.174 το 2020 τότε με βάση αυτό το ποσοστό́ προκύπτει μια εκτίμηση ανασφάλιστων οχημάτων 555.402 οχήματα.

Για την επίλυση του θέματος γίνεται προσπάθεια ενοποίησης των μητρώων όλων των φορέων από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επομένως ακριβής εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων και εφαρμογή́ των διατάξεων της Νομοθεσίας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button