NEA

Οχι του Προέδρου του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής στην οδήγηση μηχανής με δίπλωμα αυτοκινήτου

Αντίθετος με τις δρομολογούμενες εξελίξεις στο μέτωπο της οδήγησης δικύκλου εως 125 κυβικά, απλά έχοντας άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και υπο ορισμένες προϋποθέσεις (να έχει δίπλωμα για πάνω από έξι χρόνια και είναι ο ίδιος άνω των 27 ετών) είναι ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής Νίκος Γρέντζελος.

Ο κ. Γραβάνης εξηγεί στην Καθημερινή ότι «ήδη ο φόρος αίματος στην άσφαλτο είναι μεγάλος. Ο αριθμός των ατυχημάτων με μοτοσικλέτες είναι πολύ υψηλός. Οτιδήποτε δεν περιλαμβάνει εξέταση, εξειδικευμένη για τη διασφάλιση ότι ο νέος οδηγός έχει αποκτήσει κάποια εξοικείωση με το όχημα, μας βρίσκει αντίθετους».

Τονίζεται ότι στο τρέχον νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση που προβλέπει ότι οι κάτοχοι αδειών οδήγησης αυτοκινήτου θα μπορούν να οδηγούν και δίκυκλο με κινητήρα έως 125 κ.ε., υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ειδικότερα, κάτοχος διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου θα αποκτά το δικαίωμα οδήγησης δικύκλου της κατηγορίας Α1 χωρίς να υποβάλλεται στη σχετική δοκιμασία (πρακτικές εξετάσεις).

Να τονιστεί ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν έχει γίνει ακόμα νόμος του κράτος, θα τεθεί σε διαβούλευση με τους φορείς και όταν ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία θα γίνει γνωστή η τελική μορφή του.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!