NEA

Η Stellantis θέλει την Peugeot επικεντρωμένη στην Ευρώπη

Όλα δείχνουν πως η γαλλική εταιρία δεν θα επιστρέψει στην αγορά των ΗΠΑ αφού η Stellantis θέλει να ενισχύσει τις υπάρχουσες μάρκες στην βορειοαμερικανική αγορά.


Πριν απ 30 χρόνια το σήμα της Peugeot κυκλοφορούσε στην αγορά των ΗΠΑ και όπως φαίνεται η επιστροφή της ακυρώθηκε μετά την δημιουργία της Stellantis. Νωρίτερα ο όμιλος PSA σχεδίαζε το επαναλανσάρισμα της γαλλικής μάρκας στην αμερικανική αγορά, αλλά όπως διαφαίνεται τα πλάνα άλλαξαν αφού στην Stellantis θεωρούν πως για να επιβιώσουν όλα τα σήματα θα πρέπει να εστιάσουν στο πεδίο δράσης τους. Κάτι που αφορά κυρίως τα αμερικανικά σήματα π.χ. την Chrysler.

Έτσι, ο διευθυντής της Peugeot, Larry Dominique, μεταφέρθηκε στην Alfa Romeo και παρότι είχε προετοίμαζε την επιστροφή του «λέοντα» από το 2016. Ουσιαστικά αυτή η απόφαση εξασφαλίζει το μέλλον των Ram, Dodge και Chrysler, ενώ θα ενισχυθεί περαιτέρω η παρουσία της Alfa Romeo στις ΗΠΑ. Μάλιστα η ιταλική φίρμα σημείωσε άνοδο των πωλήσεων στο +1,6%, ενώ το λανσάρισμα των Tonale και Brennero θα δώσει μια νέα προοπτική.

Υπενθυμίζεται πως η Lancia θα ενισχυθεί στην Ευρώπη με τα μοντέλα της να έχουν κοινή εξέλιξη χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από τις Alfa Romeo και DS Automobiles.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!