NEA

H ηλεκτρική Lotus Evija ακούγεται όπως ένας Cosworth V8 (video)

Με τον καιρό θα βλέπουμε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βελτιώνονται συνεχώς. Ακόμη και τα sportscar θα αποκτούν ήχο ανάλογο με αυτόν που γνωρίζουμε όλοι από τους κινητήρες καύσης.

Σπορ οδήγηση δίχως ήχο δε γίνεται. Για αυτό οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα εξελίσσουν συστήματα αναπαραγωγής τεχνητού ήχου που θα βελτιώνει την διάθεση και θα ανοίγει την όρεξη του οδηγού ανάλογα με το προφίλ που αυτός θα επιλέγει. Όπως για παράδειγμα ισχύει στο Sport Plus της Porsche Cayenne.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Lotus που για την ηλεκτρική Evija με τους Βρετανούς να συνεργάζονται με γνωστούς μουσικούς παραγωγούς για την σύνθεση των σχετικών ήχων. Όπως για παράδειγμα, τον Patrick Patrikios από το Λος Άντζελες που έχει συνεργαστεί με γνωστές ποπ σταρ, όπως η Britney Spears και η Sia.

Η Lotus θέλοντας να δώσει μία έμφαση στις ρίζες της και στην μεγάλη ιστορία της αποφάσισε να πατήσει πάνω στο ηχόχρωμα της Lotus Type 49 με τον κινητήρα V8 Cosworth DFV που είχε κάνει ντεμπούτο το 1967 με νίκη του Jim Clark και στη συνέχεια πολλές διακρίσεις.

Εντούτοις από τον Patrikios δεν προέκυψε μια αντιγραφή του V8 ήχου αλλά μια πολύ διαφορετική ψηφιακή διασκευή που προφανώς ταιριάζει με το μεταμοντέρνο και φουτουριστικό χαρακτήρα που έχει το ηλεκτρικό hypercar της Lotus.

Μπορείτε να ακούσετε τον ήχο στο παρακάτω βίντεο και προφανώς θα σας φανεί κάπως απόκοσμος. Ενδιαφέρον πάντως θα είχε μια επιλογή με έναν πιο αυθεντικό, κάτι που ίσως να προσφέρεται ως έξτρα με ένα απλό update. Έχουμε πολλά να δούμε… και να ακούσουμε ακόμη…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!