NEA

Αυτή η μοναδική Cobra ήταν η προσωπική του Carroll Shelby

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια τοτέμ της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που τον Μάρτιο θα αποκτήσει νέο ιδιοκτήτη με αναμενόμενη τιμή στα περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια!

Αυτή η Super Snake κατασκευάστηκε το 1966 και είναι η μοναδική που έχει επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας. Είχαν κατασκευαστεί μόλις δύο Shelby 427 Super Snake αλλά το δεύτερο συνετρίβη και καταστράφηκε. Η συγκεκριμένη Cobra ήταν αγωνιστική μέχρι το 1967 και στη συνέχεια με τις κατάλληλες μετατροπές πήρε άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους.

O V8 των 7,0 λίτρων συνδυάστηκε με κιβώτιο 3 σχέσεων και εφοδιάστηκε με δύο μεγάλους μηχανικούς υπερσυμπιεστές, που ανεβάζουν την ισχύ πάνω από τους 800 ίππους! Μία εξωφρενική τιμή για τα δεδομένα της εποχής με τις φήμες να λένε πως με αυτή την «κόμπρα» ο Shelby είχε ξεπεράσει τα 300 χλμ./ώρα.

Ο Shelby κράτησε στην κατοχή του την εικονιζόμενη μπλε Cobra μέχρι το 1970 και μετά την πούλησε στον τραγουδιστή Jimmy Webb. Ο οποίος την είχε στην κατοχή του για πάνω από 20 χρόνια, όμως του την πήρε η εφορία για χρέη. Από τότε άλλαξε χέρια έχοντας ανεβάσει την αξία της.

Συγκεκριμένα, το 2007 είχε πωληθεί για 5,5 εκ. υπό την παρουσία του ίδιου του Shelby και το 2015 για 5,1 εκατομμύρια. Τον ερχόμενο Μάρτιο βγαίνει ξανά στο σφυρί σε δημοπρασία της Barrett Jackson με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν μια τιμή τουλάχιστον στα 8 εκατομμύρια δολάρια.

Εδώ να πούμε πως μια CSX 2000 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που είχε κατασκευάσει ο Shelby. Κατασκευάστηκε το 1962 και το είχε στην κατοχή του ο Carroll μέχρι το θάνατο του, το 2012. Το 2016 πουλήθηκε για 13,75 εκ. δολάρια. Οπότε λογικό είναι η τελευταία Super Snake να πετύχει κάτι παραπάνω από τα μισά…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!