NEA

To Renault Taliant είναι ένα ακόμη αυτοκίνητο που θα παράγεται στην Τουρκία

H γαλλική εταιρία θα προχωρήσει στην παραγωγή σε μια παραλλαγή του Dacia Logan για τις αναδυόμενες αγορές.

Με την φόρα που έχουν πάρει κυρίως οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές στις εύρωστες οικονομικά χώρες με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο πολύ συχνά ξεχνούν πως υπάρχει κοινό και για τα φτηνά αυτοκίνητα. Όχι όμως και η Renault/ Dacia και το λέω αυτό γιατί μου είχε κάνει εντύπωση τα πόσα αυτοκίνητα των εν λόγω εταιριών είχα δει σε χώρες όπως το Μαρόκο ή η Τουρκία.

Η τελευταία αποτελεί και ένα πολύ μεγάλο πάρκο για πολλές εταιρίες που διατηρούν πολλά εργοστάσια και γραμμές παραγωγής. Σε μια από αυτές η Renault θα παράγει το νέο Taliant που σχεδιαστικά είναι μία παραλλαγή του νέου Dacia Logan με διαφορετικά φωτιστικά σώματα εμπρός που θυμίζουν αρκετά το Clio.

Όσο για το εσωτερικό αναμένεται να είναι πανομοιότυπο του Logan και την διαφορά να κάνουν ορισμένες λεπτομέρειες και φυσικά το λογότυπο της Renault στο τιμόνι. Oι χώροι αναμένεται να είναι κορυφαίοι για ένα οικογενειακό σεντάν με καλό εξοπλισμό και το κυριότερο πολύ χαμηλή τιμή πώλησης.

Το Taliant θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στην Τουρκία από τα μέσα του 2021 και θα λανσαριστεί σε συγκεκριμένες low-budget αγορές. Σχετικά με τους κινητήρες την τιμητική του θα έχουν τα μοτέρ βενζίνης (ίσως και ντίζελ) και φυσικά τα LPG που σημειώνουν πολύ υψηλά νούμερα πωλήσεων.

Αυτά για το Taliant και την «παραγωγό» Τουρκία όταν στην Ελλάδα περιμένουμε ακόμη να χτιστεί το πρώτο εργοστάσιο για τα ηλεκτρικά στο Βόλο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!