NEA

Από το 2030 η γκάμα της Mini θα είναι πλήρως ηλεκτρική

Ο εφιάλτης κάθε petrolhead έχει ξεκινήσει αφού μετά την Ford και αρκετούς άλλους κατασκευαστές έρχεται και η Mini να μπει στο «αθόρυβο» κλαμπ.

Η Ευρώπη πιέζει προς την ηλεκτροκίνηση με στόχο να γίνει η Νο 1 αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θεωρητικά, προς όφελος του πλανήτη και την αποτροπή της κλιματολογικής αλλαγής. Και αν φταίει για όλα τα στραβά η εκπομπή ρύπων των αυτοκινήτων, τότε ας είναι και ας γίνουν όλες οι εταιρίες αυτοκινήτου πλήρως «ηλεκτρικές».

Υπό αυτό το πρίσμα πολλές εταιρίες έχουν ανακοινώσει ήδη πως η γκάμα τους θα είναι πλήρως ηλεκτρική από το 2030. Από την Ford και νωρίτερα την Volvo έως την Maserati και την Lotus. Τώρα, έρχεται να προστεθεί και η Mini, η οποία βάσει του προγραμματισμού της θα λανσάρει το τελευταίο της μοντέλο με κινητήρα καύσης κάπου το 2025.

Από το 2027 κάθε νέο Mini που θα πωλείται, παράλληλα με όσα έχουν απομείνει με κινητήρες, θα είναι ηλεκτρικό με μπαταρίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News. Για την ώρα η Mini έχει μόλις ένα BEV στην γκάμα της αλλά σχεδιάζει και ένα δεύτερο με την Great Wall για την Κίνα. Από του χρόνου θα δούμε νέα μοντέλα για την Ευρώπη, ενώ το επόμενο βασικό Mini θα είναι ηλεκτρικό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button