NEA

Peugeot 205 Τurbo 16: Ταξίδι στο χρόνο έναντι… 400.000 ευρώ!

Αν νομίζετε ότι είναι αδύνατο το να… γυρίσετε το χρόνο πίσω στο μακρινό 1983 και να οδηγήσετε το ιστορικό 205 Τurbo 16 τότε μάλλον κάνετε ένα μικρό λάθος.

Σύμφωνα με τη δημοπρασία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, ένα από τα μόλις 219 εκλεκτά μοντέλα που κατασκευάστηκαν το 1984 πρόκειται να μπει σε πλειστηριασμό, έχοντας λιγότερα από 10.000 χλμ. στο κοντέρ του.

Το πανέμορφο 205 Turbo 16 εφοδιάζεται με τον εργοστασιακό του υπερτροφοδοτούμενο 16βάλβιδο κινητήρα (χωρητικότητας 1.800 κ.εκ.) και απόδοση 192 ίππους -στην περίπτωση του συγκεκριμένου 205 η απόδοση έχει ανέβει στου 230 ίππους- ενώ, αντίστοιχα το κιβώτιο ταχυτήτων δεν έχει υποστεί την παραμικρή αλλαγή.

Το συλλεκτικό γαλλικό μικρό είναι απόλυτα εμπνευσμένο από το 205 Turbo που έτρεχε σε στο γκρούπ Β των αγώνων Rally το 1983. Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα μόλις τέσσερα μοντέλα που βάφτηκαν με τα χρώματα του αγωνιστικού μοντέλου για χάρη του Ζαν Τοντ (τότε επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Peugeot), του προέδρου της γαλλικής εταιρείας, του τότε οδηγού αγώνων Didier Pironi αλλά και του τότε τεχνικού διευθυντή.

Σύμφωνα με τον σημερινό ιδιοκτήτη, το μοντέλο που δημοπρατείται ανήκε στον Γάλλο θρύλο της Formula 1, γεγονός που δίνει επιπλέον αξία στο ιδιαίτερο μοντέλο.

Ο κινητήρας του τετρακίνητου 205 Turbo 16 είναι τοποθετημένος το κέντρο του αμαξώματος, ενώ το πλαίσιο του είναι κατασκευασμένο από χυτοσίδηρο. Στοιχεία που -αν μη τι άλλο- εγγυόνται μοναδική οδική συμπεριφορά σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Τυχερός λοιπόν ο νέος ιδιοκτήτης που θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη (πάνω από 400.000€) για να αποκτήσει ένα από τα ελάχιστα «κομμάτια» που κυκλοφόρησαν μετά το μακρινό ντεμπούτο του 205 Τ16 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 1984.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!