NEA

Επίσημο: Το νέο Peugeot 308 έχει μια premium αύρα [video]

Μετά την σχετική διαρροή η γαλλική εταιρία προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη του νέο 308 που θα κυκλοφορήσει από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Με την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτή η εντυπωσιακή σχεδίαση του νέου Peugeot 308 που αναμφίβολα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchbacks. Άμεσα αναγνωρίσιμη είναι η μάσκα με το νέο λογότυπο που πλαισιώνεται από τα χαρακτηριστικά κάθετα LED ημέρας, με τα πίσω να μας θυμίζουν 208/ 2008.

Από πλευράς διαστάσεων το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,367 μέτρα, το πλάτος στα 1,852 και το ύψος στα 1,441. Συγκρίνοντας το με το απερχόμενο μοντέλο υπάρχει μια αύξηση +11 εκατοστά στο μήκος, με μείωση -2,0 εκ. στο ύψος, ενώ το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 5,5 εκ. (συνολικά στα 2.675 χιλιοστά).

Πολύ ευχάριστη και high-tech είναι η εικόνα του ταμπλό που αποτελεί εξέλιξη του i-cockpit με το μικρό σχετικά τιμόνι και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που στις εκδόσεις GT έχει και τρισδιάστατα γραφικά. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 412 λίτρα (φτάνει έως τα 1.323), ενώ λόγω της μπαταρίας στις υβριδικές εκδόσεις μειώνεται στα 361 λίτρα.

Στο σύνολο του i-Connect Advanced η κονσόλα έχει μια ελαφριά κλίση προς τον οδηγό και φιλοξενεί μια touch-screen διαγώνιου 10,0’’. Χαμηλότερα υπάρχει μια σειρά από απτούς διακόπτες, κάτω από αυτούς μερικοί βασικοί φυσικοί, ενώ την προσοχή τραβά το χειριστήριο επιλογής κίνησης (στις αυτόματες και υβριδικές εκδόσεις) και ο άδειος χώρος για μια θήκη και τις ποτηροθήκες.

Όπως είχαμε γράψει η γκάμα των κινητήρων ξεκινά από τους βενζίνης 1.2 PureTech 110 ή 130 ίππους και τον diesel 1.5 BlueHDi με επίσης 130 ίππους (με μηχανικό 6άρι κιβώτιο ή αυτόματο EAT89).

Μέχρι νεωτέρας η Peugeot στέκεται ιδιαίτερα στις plug-in υβριδικές εκδόσεις Hybrid 180 και Hybrid 225 που συνδυάζονται με 1.600άρη turbo βενζίνης και αυτόματο κιβώτιο EAT-8. Εδώ ένα ηλεκτρικό μοτέρ 81 kW υποβαστάζει το κινητήρα καύσης (με 150 και 180 ίππους) για να ανεβάσει την συνδυαστική ισχύ στους 180 και 225 ίππους.

Ταυτόχρονα μια μπαταρία 12,4 kWh προσφέρει αυτονομία έως 60 χιλιόμετρα (WLTP) και με τον προαιρετικό on-board φορτιστή 7,4 kW η φόρτιση διαρκεί περίπου δύο ώρες. Αυτά για το νέο Peugeot 308 που μπορείτε να το απολαύσετε στα σχετικά μας βίντεο και φωτογραφίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!