NEA

Διπλάσιο το ποσοστό των Ελλήνων που επέλεξε υβριδικά οχήματα τον Φεβρουάριο

Διπλασιάστηκε το Φεβρουάριο του 2020 το ποσοστό των Ελλήνων που επέλεξαν να αγοράσουν υβριδικό αυτοκίνητο, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του συνδέσμου εισαγωγέων αυτοκινήτων Ελλάδας.

Μάλιστα όταν ο συνολικός αριθμός καινούριων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο ήταν 6.690 καινούρια αυτοκίνητα το ποσοστό των υβριδικών ανήλθε στο 22,1%, ήτοι το 1/3 και πλέον των πωληθέντων οχημάτων ήταν υβριδικά το δεύτερο μήνα του έτους.

Την ίδια στιγμή τα επαναφορτιζόμενα (BEV-PHEV) πέτυχαν μερίδιο αγοράς 4,9%, ενδεικτικό της τάσης για οικολογική μετακίνηση. Εδώ μεγάλο ρόλο παίζει η φοροαπαλλαγή από πρόσωπα για εταιρική χρήση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο τα Υβριδικά (HEV) όσο και τα επαναφορτιζόμενα (BEV-PHEV) είναι οι μόνες κατηγορίες που στα μερίδια αγοράς τους κινήθηκαν ανοδικά με άνοδο 6,2% και 7,6% αντίστοιχα, όταν στις υπόλοιπες κατηγορίες η πτώση στα μερίδια αγοράς ήταν διψήφια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Επίσης στην Ελλάδα υπάρχουν 150-200 χιλιάδες μονοκατοικίες, και άλλες 200 χιλιάδες διπλοκατοικίες, αν υποθέσουμε ότι αγοράζουν αυτοκίνητο κάθε 12 χρόνια τότε το 7-8% από αυτούς θα σκεφτούν σοβαρά να αγοράσουν ηλεκτρικό από το 2025 , γιατί για αυτούς είναι πολύ πιο εύκολο να το φορτίσουν στην αυλή/πυλωτή τους. Δηλαδή η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου πρίζας στην ελλάδα θα φτάσει εύκολα από το 2025 στα 20-25 χιλιάδες αυτοκίνητα, χωρίς να υπολογίσουμε τα εταιρικά-τουριστικά κλπ

  2. Ναι δεν είναι περίεργο, έτσι κι αλλιώς 70% από τα μοντέλα που θα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής από το 2022 θα είναι mild hybrid, οπότε το ποσοστό που αγοράζουν θα φτάσει έυκολα το 70% αφού έτσι κι αλλιώς οι επιλογές θα είναι κατά 70% mild hybrid. Πάντως η solid state battery είναι σχεδόν έτοιμη, από το 2025 θα αρχίσει η μαζική παραγωγή σιγά σιγά, οπότε και τα mild hybrid θα γίνουν σχεδόν ισοδύναμα με hybrid αφού θα αυξηθεί η χωρητικότητα της μπαταρίας στον ίδιο όγκο κατά 30% και βάλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!