NEA

Σε δημοπρασία το σπάνιο Vector M12 των 492 ίππων!

Ένα από τα μόλις 14 Vector που κατασκευάστηκαν στην περίοδο 1995-1999 πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στις 27 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το δωδέκατο κατά σειρά Vector της ιταλικής εταιρείας ανήκε στον Πρίγκιπα του Μπρούνει και έχει διανύσει λιγότερα από 3.500 χλμ., από το 1999 που πάτησε για πρώτη φορά άσφαλτο μέχρι και σήμερα.

Το πανέμορφο Vector M12 μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με Lamborghini, και παρόλο που η Vector υπήρξε μία ξεχωριστή εταιρεία κατασκευής supercars, το M12 βασίζεται στην Diablo. Εξάλλου εφοδιάζονται με τον ίδιο θηριώδη V12 βενζινοκινητήρα  χωρητικότητας 5,7 λίτρων με απόδοση 492 ίππους, με την ισχύ να περνά στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων.

Ο σουλτάνος βέβαια -για χάρη του οποίου σχεδιάστηκε το συγκεκριμένο μοντέλο- ίσως να μην πίεσε ποτέ το εντυπωσιακό supercar στα όρια του (0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, τελική στα 306 χλμ./ώρα). Βασικά, φήμες λένε πως η συλλογή του έφτανε περίπου τις 5.000 αυτοκίνητα!

Πάντως, από τότε η M12 να άλλαξε αρκετά χέρια και παρά ταύτα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ώστε να μάθει το νέο του κάτοχο στις 27 του μήνα. Εμείς από την πλευρά μας, θα αρκεστούμε σε… οφθαλμόλουτρο κοιτάζοντας το βίντεο και τις παρακάτω φωτογραφίες. Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως πριν απο πολλά χρόνια και όταν το Autoweek είχε δοκιμάσει το M12, το είχε περιγράψει ως το χειρότερο supercar που είχε τεστάρει ποτέ…

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!