NEA

Παρουσιάστηκε το Skoda Kushaq. Για την Ινδία.

Το Kushaq, σχεδιασμένο στην Ινδία και εξελιγμένο ειδικά για την τοπική αγορά, διαθέτει εκτός άλλων και ειδικό χώρο για να τοποθετήσει ο Ινδός κάτοχός του το… γούρι του.

Η Ινδία του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων, αντιπροσωπεύει μία ραγδαία αναπτυσσόμενη γιγάντια αγορά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Το Volkswagen Group, ήδη από το 2018, έχει αναθέσει στη Skoda Auto τον ηγετικό ρόλο στις δραστηριότητες του στην ινδική αγορά, κάνοντας τη Skoda ένα πραγματικά παγκόσμιο brand. Ένα ολοκαίνουργιο Κέντρο Τεχνολογίας στο Πούνε, κοντά στη Βομβάη το 2019, ακολούθησε ένα νέο Κέντρο Σχεδιασμού στην ίδια πόλη, το 2020.

Επόμενο σημαντικό βήμα στη στρατηγική INDIA 2.0 της μάρκας, είναι το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου Kushaq. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό compact SUV που βασίζεται στο πρωτότυπο VISION IN, κτισμένο στην πλατφόρμα MQB-A0-IN, ειδικά εξελιγμένη για τις απαιτήσεις της ινδικής αγοράς.

Το αποκλειστικά δεξιοτίμονο νέο Kushaq είναι ένα τυπικό Skoda, με έντονο …ινδικό χαρακτήρα και προστιθέμενη αξία. Το 95% του συνόλου των εξαρτημάτων του προέρχεται από Ινδούς προμηθευτές ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένο και μελετημένο για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Πρόκειται για ένα μοντέλο ευρωπαϊκής ποιότητας κατασκευής, ταιριαστό για την ινδική αγορά.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου αναπτύχθηκε με γνώμονα το γούστο των Ινδών πελατών. Αισθητικά, το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει τους Ινδούς πελάτες. Δύο από τα διαθέσιμα χρώματα, το Tornado Red και το Honey Orange είναι  αποκλειστικά για την ινδική αγορά. Οι Ινδοί αγαπούν το χρώμα και ως πελάτες είναι πολύ πιο τολμηροί στην επιλογή χρωμάτων από τους οδηγούς στην Ευρώπη. Τα νέα χρώματα έχουν ήδη γίνει δεκτά με ενθουσιασμό. Θα είναι επίσης διαθέσιμες περισσότερο συντηρητικές αποχρώσεις, σε λευκό, ασημί και γκρι.

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου προσαρμόστηκαν επίσης στις απαιτήσεις των Ινδών πελατών. Αν και compact στην όψη, το αυτοκίνητο είναι σχετικά μεγάλο, 4.221 x 1.760 x 1.612 χιλ. (Μ x Π x Υ) ενώ το μεταξόνιο των 2.651 χιλ. προσφέρει γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους. Η απόσταση των 188 χιλιοστών από το έδαφος είναι επίσης πολύ σημαντική, κάνοντας το Kushaq ιδανικό αυτοκίνητο για τους πολύβουους αν και συχνά κακής ποιότητας αστικούς δρόμους της Ινδίας αλλά και τους χωμάτινους επαρχιακούς. 

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια προσαρμοσμένη στην τοπική αγορά είναι ο κλιματισμός που διατίθεται στάνταρ – κάτι αναμενόμενο σε μία χώρα με τις κλιματικές συνθήκες της Ινδίας. Πρόσθετη λεπτομέρεια, το ντουλαπάκι συνοδηγού 6,1 λίτρων που είναι κλιματιζόμενο σε κάποιες εκδόσεις. Η κορυφαία όμως λεπτομέρεια, χαρακτηριστική για την τοπική κουλτούρα και σίγουρα καλοδεχούμενη από τους Ινδούς πελάτες είναι μία υποδοχή στην άνω πλευρά του ταμπλό, όπου ο οδηγός μπορεί να τοποθετήσει το τυχερό φυλαχτό του: θα παραμείνει ασφαλές εκεί σε όλη τη διαδρομή, πάντα στην οπτική γωνία του οδηγού.

Η προσιτή τιμή είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που φέρνουν επιτυχία στην ινδική αγορά. Το Kushaq δεν προορίζεται να είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο στην Ινδία, προσφέροντας μία ευρωπαϊκού επιπέδου ποιότητας πρόταση, αλλά οι τοπικοί πελάτες θα εκτιμήσουν την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής της Skoda.

Χαρακτηριστικά, τεχνολογία LED σε προβολείς, φώτα φρένων και φλας ενώ το Skoda Kushaq είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ινδική αγορά που διαθέτει το σύστημα σταθεροποίησης ESC στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Αυτό αποτελεί μία τεράστια έμφαση στην ασφάλεια, η οποία εμπλουτίζεται με έως και έξι αερόσακους, σύστημα αγκύρωσης ISOFIX στα πίσω καθίσματα, Hill Hold Control και Cruise Control, αισθητήρα πίεσης ελαστικών και αισθητήρα βροχής και πολλά άλλα.

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 TSI με απόδοση 115 ίππων ή έναν τετρακύλινδρο 1.5 TSI 150 ίππων. Τα κιβώτια ταχυτήτων είναι ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή το γνωστό αυτόματο DSG 7-σχέσεων.

Τέλος, σύγχρονες τεχνολογίες της Skoda όπως οθόνες αφής 7 ή 10 ιντσών, ψηφιακός πίνακας οργάνων, συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου, υπηρεσίες Skoda Connect, θήκη PhoneBox για φόρτιση ασύρματου κινητού τηλεφώνου, υποδοχές USB (USB-A και USB-C), είναι μερικά μόνο από τα διαθέσιμα στοιχεία εξοπλισμού.

Και φυσικά οι Simply Clever λύσεις της Skoda: εκτός από τη θήκη για φυλαχτό, μερικά ακόμα είναι το Jumbo Box στην κεντρική κονσόλα, γενναιόδωρες θήκες στις πόρτες, άγκιστρα τσάντας για ψώνια στο χώρο αποσκευών, ενώ ο περιβαλλοντικός φωτισμός LED δίνει άλλο χαρακτήρα στην εσωτερική ατμόσφαιρα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!