NEA

Στην πίστα με την Mercedes AMG GT R Pro των 770 ίππων [video]

Η κορυφαία έκδοση της Mercedes AMG GT βελτίωσε κι άλλο την απόδοση της και δοκίμασε την τύχη της στην πίστα του Hockenheim.

Στις τάξεις της γερμανικής φίρμας αρέσκονται στους… πειραματισμούς με το AMG GT. Πότε με τη GT Black Series, πότε με την Tattoo Edition, συχνά πυκνά απασχολεί τους λάτρεις των supercars με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σειρά αυτή τη φορά είχε μία αρκετά βελτιωμένη εκδοχή της ήδη πανίσχυρης AMG GT R Pro των 585 ίππων, που μάλιστα δοκίμασε την τύχη της στην πίστα του Hockenheim, με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά.

Μετά την… περιποίηση της TIKT Performance, o V8 twin-turbo χωρητικότητας 4.000 κ.εκ. αποδίδει για χάρη του Christian Gebhardt (ο οδηγός της Mercedes AMG GT R Pro στην πίστα) 770 ίππους και 850 Nm ροπής, έναντι 585 ίππων και 700 Nm ροπής που συναντάμε στην… ταπεινή έκδοση της AMG GT R Pro.

Ταυτόχρονα, το κιτ από carbon σε πολλά σημεία του γερμανικού supercar και το μειωμένο βάρος των τροχών (10×19 ίντσες εμπρός και 12×20 ίντσες πίσω), συνέβαλε στη μείωση του συνολικού βάρους. Το σύστημα ψύξης είναι αντίστοιχα βελτιωμένο με περισσότερους αεραγωγούς, όπως και τα φρένα ψύχονται πιο αποτελεσματικά καθώς η αυξημένη ταχύτητα και θερμοκρασία δημιουργούν υψηλότερες απαιτήσεις.

Το αποτέλεσμα της -βελτιωμένης από την TIKT- AMG GT R Pro ήταν 1:45.10 για τον ταχύτερο γύρο στην πίστα της γερμανικής πόλης με τον Christian Gebhardt πίσω από το τιμόνι. Η επίδοση αυτή την κατατάσσει πάνω από διάσημα supercars όπως η McLaren 720S, η Ferrari 488 Pista και η Lamborghini Aventador SVJ, όχι όμως και από την «αδελφή» GT Black Series.

Βασίλισσά, πάντως, στον ανεπίσημο πίνακα των ταχύτερων υπεραυτοκινήτων που πέρασαν από το Hockenheim, παραμένει η ΜcLaren Senna με 1:40.79. Απολαύστε τη στο παρακάτω βίντεο να πετυχαίνει αυτό το ρεκόρ και αμέσως μετά δείτε και την εντυπωσιακή Mercedes AMG GT R Pro των 770 ίππων.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!