NEA

Λίγα περισσότερα για το νέο Honda HR-V e:HEV [video]

Η Honda έδωσε στην δημοσιότητα λίγα περισσότερα στοιχεία για τρίτη γενιά του SUV της, συμπληρώνοντας σταδιακά τον «εξηλεκτρισμό» της γκάμας της. Στην Ευρώπη θα λανσαριστεί τέλη 2021.

Μοντέρνο και σπορ, με την κοινή φιλοσοφία των Jazz και CR-V, το crossover της ιαπωνικής εταιρείας αποκαλύφθηκε και θα βρεθεί στις αγορές τις Ευρώπης μέχρι το τέλος του 2021 αποκλειστικά ως υβριδικό. Το μήνυμα άλλωστε ήταν ξεκάθαρο σχετικά τον «εξηλεκτρισμό» της γκάμας μέχρι το 2022, κάτι που συνέβη ήδη με το νέο Jazz και το CR-V.

Το νέο HR-V αναμένεται να δανειστεί είτε το υβριδικό σύστημα με τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα του Jazz, είτε τον μεγαλύτερο δίλιτρο του επίσης υβριδικού CR-V, ενώ η σχεδιαστική του φιλοσοφία έχει μεταστραφεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τις δύο προηγούμενες γενιές. Η μεγάλη μάσκα εμπρός προσδίδει premium στοιχείο, ενώ τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED φροντίζουν να μην περάσει απαρατήρητο το ιαπωνικό crossover.

Περισσότερο στιλάτο και δυναμικό, επιχειρεί να μπει στο χώρο των μικρών coupe SUV, έχοντας όμως πλεονέκτημα σε ζητήματα χώρων και πρακτικότητας. Εκεί οι Ιάπωνες συνέχισαν την παράδοση των πολυχρηστικών (magic seat) καθισμάτων που σύρονται και αναδιπλώνονται ανάλογα με τις ανάγκες των επιβατών.

Στο εσωτερικό, η ποιοτική αναβάθμιση είναι εμφανής ακόμη και μέσα από τις πρώτες φωτογραφίες, καθώς έχει την ίδια αισθητική με την υπόλοιπη γκάμα που έχει ήδη προηγηθεί. Έμφαση έχει δοθεί στον εξαερισμό της καμπίνας με τους αεραγωγούς σχήματος L στις γωνίες του ταμπλό να αναλαμβάνουν το ρόλο αυτό.

Τέλος του έτους, λοιπόν, η νέα έλευση στην κατηγορία των μικρών SUV, με το HR-V να τοποθετείται κάπου ανάμεσα στα μικρότερα Toyota CH-R, VW T-Cross και μεγαλύτερα Peugeot 3008, Volvo XC40 κ.α.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!