NEA

Στην παραγωγή EV και η ρωσική Zetta [video]

Την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου σχεδιάζει να ξεκινήσει φέτος η  μικρή ρωσική ιδιωτική αυτοκινητοβιομηχανία, Zetta, όπως δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Denis Manturov την Παρασκευή.

Η Ρωσία που είναι ένας παγκόσμιος εξαγωγέας πετρελαίου και φυσικού αερίου, μέχρις στιγμής δεν έχει επιτυχημένα Project στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, με τους εμπειρογνώμονες του κλάδου, να μην αισιοδοξούν ιδιαίτερα στις προοπτικές που διαγράφονται στο εγγύς μέλλον κυρίως λόγω της κακής υποδομής φόρτισης, που διαθέτει η χώρα.

Πέρυσι, πωλήθηκαν 5.960 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων 687 καινούργιων και ολόκληρος ο στόλος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα είναι λίγο πάνω από 10.000, σύμφωνα με την αναλυτική υπηρεσία Autostat.

Η Zetta, που παρήγαγε και Lada στο παρελθόν, σχεδιάζει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός αστικού αυτοκινήτου και ενός εμπορικού οχήματος φορτίου, λέει ο ιστότοπος της εταιρείας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. http://carsnb.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/foto-vesta-ev_01-810×540-6nt0552ywk48ve7s5dopd3pzjdbhfeyv4pn1c95wpq8.jpg
    https://www.plugincars.com/sites/default/files/Lada-Kalina-electric.jpg
    Η LADA εχει κατασκευάσει ηλεκτρικό όχημα πριν από περίπου 15 χρόνια και μάλιστα για μια δεκαετία τα χρησιμοποιούσαν σε ρόλο TAXI στην Σεβαστούπολη. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο τα απέσυραν παρότι ήταν αρκετά επιτυχημένα. Οι Ρώσοι φαίνονται εξαιρετικά διστακτικοί στην χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. Άλλωστε έχουν εξηγήσει και τους λόγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!