NEA

Dacia infotainment system: Έξυπνη λύση, χαμηλό κόστος

Η τρίτη γενιά Sandero και Logan αναμένεται να καινοτομήσουν -ακόμη και στις βασικές τους εκδόσεις- δια της… απουσίας της κεντρικής οθόνης multimedia.

Κατά γενική ομολογία τα μοντέλα της Dacia φέρουν τη φιλοσοφία των low budget αυτοκινήτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούν σε κάποιο τομέα. Σε αυτό το μοτίβο και η πρόσφατη αποκάλυψη της ρουμανικής εταιρείας σχετικά με ένα νέο τρόπο που θα βλέπουμε τις λειτουργίες του αυτοκίνητου μας και θα μπορούμε να τις επεξεργαστούμε.

Τα νέα Dacia Sandero, Sandero Stepway και Logan θα έρχονται στις βασικές τους εκδόσεις με μία βάση κινητού που μοιάζει με μικρό ντουλαπάκι στο κέντρο του ταμπλό και όχι με κάποια οθόνη multimedia. Το ρόλο αυτό θα παίζει το κινητό ή το tablet μας που θα προσαρμόζεται, θα συνδέεται για λόγους φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων, και αμέσως μετά θα αναλαμβάνει το ρόλο της οθόνης multimedia.

Μέσω της εφαρμογής «media control» θα μπορείς να ενεργοποιήσεις τον κλιματισμό, να αλλάξεις σταθμό, να δεις την κατανάλωσή καυσίμου ή και να πλοηγηθείς μέσω του GPS. Όλη η δουλειά θα γίνεται μέσω του smartphone, και όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, οι λειτουργίες θα είναι απλές και εύχρηστες για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ο καθένας. Φθάνει βέβαια να διαθέτει smartphone ή tablet, μια και δεν είναι δεδομένο ότι διαθέτουν όλοι οι οδηγοί.

Πάντως ορισμένες βασικές λειτουργίες θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και από το τιμόνι, σε περίπτωση που δεν το βρίσκει κάποιος ιδιαίτερα βολικό. Έξυπνο ή όχι, σίγουρα είναι κάτι πρωτοποριακό που θα ρίξει το κόστος κατασκευής και αγοράς σε ένα ήδη προσιτό ηλεκτροκίνητο μοντέλο, γεγονός που θα εκτιμηθεί από μεγάλη μερίδα του κοινού της Dacia -και όχι μόνο. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Σημειώνεται πως αυτή η λύση υπάρχει για τις βασικές εκδόσεις αφού οι επόμενες έχουν κανονικές οθόνες αφής.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!