NEA

Πρώτο teaser για το ηλεκτρικό SUV της Toyota

Η ιαπωνική εταιρία προθερμαίνεται για την επίσημη πρεμιέρα του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου στις 19 Απριλίου στο πλαίσιο του «Beyond Zero».

Όπως μπορούμε να δούμε από την πρώτη φωτογραφία που δείχνει την μάσκα του ηλεκτρικού Toyota αναμένουμε ένα μοντέλο κοντά στα σκίτσα με τις πατέντες που είχαμε δει πριν από μέρες. Η μάσκα είναι σχετικά κλειστή με τους προβολείς ξακρισμένους, ενώ όπως έχουμε δει και στο επίσημο σχέδιο το πρώτο ηλεκτρικό της Toyota θα είναι ένα κόμπακτ SUV.

Το οποίο θα βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα e-TNGA, θα είναι στο μέγεθος ενός RAV4 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο ZEV στην Ιαπωνία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία και δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το ηλεκτρικό της Toyota θα βασίζεται στο ηλεκτρικό Lexus UX300e με την μπαταρία 54 kWh. To πιο πιθανό είναι να αφορά σε συνεργασία με την Subaru.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Toyota έχει επενδύσει εδώ και δεκαετίες στα υβριδικά και κατά καιρούς εκφράζει τον προβληματισμό της για την βίαιη μετάβαση προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!