NEA

Πότε πρέπει να αλλάζει ένα αμορτισέρ;

εδώ

Τα αμορτισέρ είναι ένα από πιο βασικά μέρη της ανάρτησης και πρέπει να αντικαθίστανται όταν μειωθεί η απόδοσή τους.

Η ανάρτηση είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο οδόστρωμα και το αμάξωμα. Στόχος της  της είναι να απορροφά όσο καλύτερα γίνεται τους κραδασμούς στον τροχό και το αμάξωμα, οι οποίοι προκαλούνται από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος ή την αλλαγή πορείας. Η διάταξη αυτή αποτελείται από διάφορα εξαρτήματα, όπως τα στηρίγματα γονάτου, τα ελατήρια, το αμορτισέρ, τη συνδετική ράβδο, το σταθεροποιητή, τα στηρίγματα άξονα/τροχών, τα ρουλεμάν τροχού, τους βραχίονες (ελέγχου και κατά μήκος), το φρένο τροχού, τη ζάντα, τα ελαστικά, το μηχανισμό μετάδοσης και το σύστημα διεύθυνσης.

Σε ότι αφορά σε ένα ελαττωματικό αμορτισέρ του οποίου η απόδοση έχει μειωθεί από κάποια αστοχία ή από την φθορά του χρόνου έχει άμεση επίπτωση στον έλεγχο και στο κράτημα του αυτοκινήτου. Ο ακριβής χρόνος αντικατάστασης των αμορτισέρ δεν είναι γνωστός και για αυτό υπάρχουν τα συνεργεία που μετρούν τον βαθμό απόσβεσης, ο οποίος συνήθως είναι ικανοποιητικός για περίπου μια 80.000 – 100.000 χιλιόμετρα. Ωστόσο, μετά τα 50.000 χλμ. καλό είναι να υπάρχει ένας έλεγχος από κάποιο ειδικό.

Πέρα από το χρονικό ή χιλιομετρικό ορίζοντα υπάρχει πάντοτε και ο παράγοντας της φθοράς. Ο οδηγός μπορεί να αντιληφθεί ένα ελαττωματικό αμορτισέρ όταν στρίβει το αυτοκίνητο ή όταν κάνει κάποιο ελιγμό και διαπιστώσει την τάση αποσταθεροποίησης. Έτσι, καλό είναι να ελέγχονται τα αμορτισέρ κατά την διάρκεια εργασιών επισκευής ή όταν αλλάζετε τα ελαστικά σας και το κόστος είναι συνήθως αμελητέο.

Για παράδειγμα, όπως είναι μία βάση στήριξης γόνατου ανάρτησης Monroe κατάλληλο για την Alfa Romeo. Είναι μια βάση υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας για μέγιστη απόδοση και αξιοπιστία. Περιλαμβάνει ότι χρειάζεται για την πλήρη αντικατάσταση και αποτελεί μία ιδανική λύση και εύκολη εγκατάσταση. Το ρουλεμάν είναι κατάλληλο για μοντέλα Alfa Romeo: 147, 156 Sedan, 156 Sportwagon, 166, GT. Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι το ανταλλακτικό ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας, πρέπει να ελέγξετε τη συμβατότητα του λεγόμενου OEN (πρωτότυπος αριθμός προϊόντος).

Καλό είναι, λοιπόν, να ελέγχετε τα αμορτισέρ μαζί με τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας, ιδανικά κάθε φθινόπωρο όπου οι καιρικές συνθήκες γίνονται πιο απαιτητικές.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button