NEA

Ντεμπούτο στη Σαγκάη για την Mercedes EQB

Με στόχο να δοθεί μία Mercedes λάμψη η εταιρία προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του νέου της ηλεκτρικού μοντέλου στην Κίνα.

Εδώ βλέπετε την EQB κινεζικών προδιαγραφών που θα κατασκευάζεται στο Πεκίνο. Παρά ταύτα η EQB που θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης μέσα στο δεύτερο εξάμηνο θα διαφέρει ελάχιστα από τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της μάρκας στην Ουγγαρία.

Σχεδιαστικά η EQB των 4,684 μέτρων σε μήκος ακολουθεί την λογική της EQA, δηλαδή βασίζεται στο σουλούπι της συμβατικής GLB και με επεμβάσεις στην μάσκα, στα φωτιστικά σώματα και στα σημεία δίνει το ηλεκτρικό στίγμα του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό υπάρχει το πανομοιότυπο MBUX με τις δύο οθόνες και εμπλουτισμένο με το σχετικό EV μενού. Λόγω των μπαταριών το πορτμπαγκάζ είναι μικρότερο και προσφέρει 495 λίτρα (465 στην επταθέσια διάταξη).

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης της EQB 350 4Matic που θα δούμε στην Ευρώπη θα υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ που συνδυασμένα θα προσφέρουν ισχύ 292 ίππων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 66,5 kWh με την αυτονομία στα 420 χιλιόμετρα, ενώ ο στάνταρ on-board φορτιστής είναι στα 11 KW με την DC ταχυφόρτιση να φτάνει έως τα 100 kW.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα προς τα τέλη του έτους θα υπάρξει και EQB 250 με ένα μοτέρ και 190 ίππους με τιμή στη Γερμανία περίπου στις 47.000 ευρώ (με τις γενναίες επιδοτήσεις).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!