NEA

Peugeot 308 με ψηφιακό πίνακα, γιοκ!

Tα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η έλλειψη ημιαγωγών (micro-chips) στην παγκόσμια αγορά συνεχίζουν να επηρεάζουν τις γραμμές παραγωγής των αυτοκινήτων.  

Η έλλειψη ημιαγώγιμων υλικών λόγω της πανδημίας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στην βιομηχανία των ηλεκτρονικών όσο και των αυτοκινήτων. Όπως έχουμε γράψει πολλοί κατασκευαστές υποχρεώνονται μέχρι και να διακόπτουν περιστασιακά την παραγωγή των μοντέλων τους ελέω της έλλειψης τσιπς.

Πέρα από σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται στην προμήθεια σε βασικές ηλεκτρονικές μονάδες για τα αυτοκίνητα, υπάρχουν και θέματα σε δεύτερης προτεραιότητας εξαρτήματα όπως είναι οι ψηφιακοί πίνακες οργάνων. Και λόγω της έλλειψης τσιπς η Peugeot προτιμά να συνεχίσει την παραγωγή και την διάθεση του τωρινού 308 με αναλογικό πίνακα οργάνων.

Η παραγωγή των τωρινών 308 με αναλογικά όργανα θα ξεκινήσει προς τα τέλη Μάιο και θα υπάρχει έκπτωση 400 ευρώ αφού δεν θα έχουν digi πίνακα. H Peugeot αποφάσισε να κρατήσει το αποθεματικό της σε τσιπς για τις ψηφιακές οθόνες δημοφιλέστερων μοντέλων όπως είναι το 3008.

Τέλος να πούμε η εν λόγω περίπτωση αφορά τα 308 της γενιάς που ήδη παράγεται στο εργοστάσιο στο Sochaux και θα ολοκληρώσει την πορεία του μέσα στο φθινόπωρο. Η νέα γενιά 308 θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τέλη του χρόνου σε άλλο εργοστάσιο με στάνταρ το ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!