NEAPINED

H Honda θα εγκαταλείψει πλήρως τους κινητήρες καύσης. Το 2040.

Η Honda σκοπεύει σταδιακά να εξηλεκτρίζει την γκάμα της με απόγειο μια γκάμα με μοντέλα μηδενικών ρύπων. Σε δύο δεκαετίες από σήμερα, να ‘μαστε καλά έως τότε!

Ο Toshihiro Mibe είναι ο νέος CEO της Honda και σε ένα πρόσφατο συνέδριο είπε τα ευνόητα. Πως κάποια στιγμή όλα τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει η εταιρία του θα είναι μηδενικών ρύπων. Ήδη γνωρίζουμε πως η επόμενη γενιά Civic θα είναι τα τελευταία Honda που δεν θα έχουν εξηλεκτρισμένη έκδοση. Από την άλλη, ήδη τα Jazz και HR-V προσφέρονται αποκλειστικά με υβριδική τεχνολογία στην Ευρώπη και σταδιακά θα προχωρεί προς τα ηλεκτρικά μηδενικών ρύπων.

Το αξιοσημείωτο εδώ είναι πως η Honda δεν αναφέρεται μόνο στα ηλεκτρικά μπαταρίας (BEV) αλλά και στα ηλεκτρικά με κυψέλες καυσίμου (fuel cells). Το 2025 οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν τη νέα πλατφόρμα e:Architecture και επενδύει πολλά στις solid state (στερεού τύπου) μπαταρίες.

Για την αναλογία αυτών των μοντέλων δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα στόχος της Honda είναι μέχρι το 2030 το 40% της γκάμας της να είναι BEV/ FCEV, μέχρι το 2035 το 80% και μέχρι το 2040 να φτάσει στο 100%.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!