PINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Blue Gasoline: Έρχεται η συνθετική βενζίνη!

Τα πολλά υποσχόμενα eFuels ίσως να είναι αυτά που θα σώσουν την παρτίδα για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τα συνθετικά καύσιμα δεν είναι μια νέα ιδέα αφού ως τεχνογνωσία υπάρχει από παλιά. Ωστόσο, η εξέλιξη τους είχε παγώσει για αρκετά χρόνια, αλλά η ανάγκη για πιο καθαρούς κινητήρες επαναφέρει τα eFuels στο προσκήνιο. Ήδη από το 2018 ο εταιρικός στόλος της Bosch χρησιμοποιεί το συνθετικό R33 Blue Diesel καταλήγοντας σε ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Πρόσφατα η Bosch ανακοίνωσε την συνεργασία της με τις Volkswagen και Shell για την εξέλιξη της συνθετικής βενζίνης Blue Gasoline, η οποία στο 1/3 της περιέχει eFuels για μικρότερη εκπομπή CO2 κατά 20%. Παράλληλα διαθέτει μια αυξημένη σταθερότητα της χημικής της σύνθεσης κατά την αποθήκευσή της, γεγονός που της εξασφαλίζει ένα πλεονέκτημα για τη χρήση σε plug-in υβριδικά μοντέλα.

H Blue Gasoline θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στα εταιρικά VW Golf 1.5 TSI της Bosch, ενώ στη συνέχεια θα πωλείται και στα πρατήρια (της Γερμανίας αρχικά) με κόστος ανάλογο αυτού της σούπερ αμόλυβδης. Για να δούμε αν τα eFuels θα παρατείνουν την παραμονή των κινητήρων καύσης (τουλάχιστον στην Ευρώπη που θέλει με το ζόρι ηλεκτρικά).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. https://www.exxonmobilchemical.com/-/media/amer/us/chem/catalysts-and-technology-licensing/synthetic-fuels/raw-gas/raw-gas.svg
    https://www.exxonmobilchemical.com/-/media/amer/us/chem/catalysts-and-technology-licensing/synthetic-fuels/gas-product/gas-product.svg
    https://www.syngaschem.com/wp-content/uploads/2019/11/Fig_reactors-1030×330.jpg
    Αυτές είναι οι απλουστευμένες εκλαϊκευμένες εικόνες παραγωγής συνθετικών καυσίμων. Εκείνο που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι οτι η τεχνολογία παραγωγής συνθετικών καυσίμων έχει προχωρήσει όσο δεν φαντάζεται κανείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!