PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Ισπανίας: Καθαρή νίκη για τον Hamilton και την Mercedes!

H Red Bull επέλεξε διαφορετική τακτική σχετικά με την αλλαγή των ελαστικών με αποτέλεσμα ο Verstappen να αρκεστεί στην δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Bottas, πίσω του οι Leclerc, Perez και Riccciardo.

O αγώνας ξεκίνησε με ιδανικές συνθήκες και όλα τα μονοθέσια να φορούν μαλακή γόμα. Κατά την καθαρή εκκίνηση στην πίστα της Βαρκελώνης μεγάλοι κερδισμένοι ήταν τόσο ο Verstappen που πέρασε μπροστά από τον Hamilton, όσο και ο Leclerc που πέρασε μπροστά από τον Bottas. Πιο πίσω καλό ξεκίνημα έκανε ο Ricciardo, ο Perez και ο Schumacher.

To πρώτο μονοθέσιο που εγκατέλειψε ήταν η Alpha Tauri του Tsunoda o οποίος έμεινε από κινητήρα πάνω σε στροφή φέρνοντας στον 9ο γύρο το safety car στην πίστα. Με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει από την πίστα οι οδηγοί προσπάθησαν να πάρουν το καλύτερο με τον Perez να κερδίζει μία θέση και τον Gasly να έχει ποινή 5 δλ. λόγω λάθους θέσης.

Από εκεί και πέρα και μέχρι τα μέσα του αγώνα ξεκίνησαν τα pits για αλλαγή από μαλακή σε μεσαία γόμα με τον Bottas προσπερνά το Leclerc με μια πιο γρήγορη αλλαγή. Με το Μονεγάσκο να καλείται να κάνει σωστή διαχείριση για να τελειώσει τον αγώνα με τα ίδια ελαστικά. Εν τω μεταξύ ο Hamilton κυνηγούσε τον Verstappen με τα δύο μονοθέσια να έχουν σχετική μικρή διαφορά μεταξύ τους (στα 1,2-1,5’’).

Και εκεί που ο Hamilton είχε πλησιάσει πολύ τον Verstappen μπήκε για ένα γρήγορο pit με την Red Bull να αποφασίζει να κρατήσει μέχρι τέλους τον Verstappen στην πίστα με τα ίδια ελαστικά. Ο Bottas παρόλο που πήρε εντολή να μην καθυστερήσει τον Hamilton δεν έδειξε απόλυτη συναίνεση, αλλά ο Hamilton συνεχίζει να ροκανίζει την διαφορά του από τον Verstappen.

Τελικά η τακτική της Red Bull δεν πέτυχε και ο Hamilton προσπέρασε τον Ολλανδό έξι γύρους πριν το τέλος του αγώνα. O Verstappen έκανε αλλαγή ελαστικών για να πάρει τον βαθμό του ταχύτερου γύρου. Στο βάθρο και ο Bottas. Τελευταίος ο χειρότερος οδηγός που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα.

Επόμενος αγώνας λίγο πιο δεξιά στο χάρτη, στο κοσμοπολίτικο Μονακό (23 Μαϊου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button