NEAPINED

Τo Subaru Solterra είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Το Subaru Solterra εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Toyota και βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru. Οι πωλήσεις στις αγορές της Ιαπωνίας, ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπης και Κίνας θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2022.

Όπως ήταν αναμενόμενο μερικές εβδομάδες μετά την παρουσίαση του Toyota bZ4X η Subaru ξεκινά τον δικό της γύρο αποκάλυψης για το δικό της ηλεκτρικό SUV. Και όπως μπορούμε να δούμε αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι ένα παρόμοιου όγκου SUV με το σχεδιαστικό στιλ της Subaru. Οι Ιάπωνες δεν δίνουν καμία άλλη πληροφορία, αλλά θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) για τετρακίνηση.

Η e-Subaru Παγκόσμια πλατφόρμα, που αναπτύχθηκε από κοινού από την Subaru και την Toyota, επιτρέπει την αποτελεσματική διάθεση διαφόρων τύπων EV συνδυάζοντας πολλαπλές μονάδες και εξαρτήματα, όπως το εμπρός, το κεντρικό και το πίσω μέρος ενός οχήματος. Ενώ οι δύο εταιρείες έχουν ενώσει τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα πλατφόρμα, η Subaru έχει στοχεύσει στην επίτευξη ανώτερης παθητικής ασφάλειας και σταθερότητας οχημάτων, κάτι που η Subaru πάντα επεδίωκε, όπως εξάλλου και σε αυτήν την ειδική πλατφόρμα BEV.

Για το Solterra η Subaru και η Toyota έχουν αναπτύξει από κοινού ένα ευρύ φάσμα συνεργασίας που περιλαμβάνει προγραμματισμό του προϊόντος, σχεδιασμό και αξιολόγηση της απόδοσης. Γι’ αυτή την εξέλιξη, οι δύο εταιρείες συνδυάζουν τις αντίστοιχες δυνάμεις τους, όπως η μακρόχρονη τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και η εξαιρετική τεχνολογία ηλεκτροκίνησης οχημάτων της Toyota, ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο SUV με χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει μόνο ένα ηλεκτρικό όχημα.

Το όνομα Solterra δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις ”Sol” και “Terra”, τις λατινικές λέξεις αντίστοιχα για τον «Ήλιο» και τη «Γη». Η Subaru έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό της όχημα προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της, μαζί με τους πελάτες μας, και για να συμβολίσουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε τις κλασικές δυνατότητες που έχει ένα SUV Subaru και πάει παντού, σε ένα εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό όχημα.

Το Solterra θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της SUBARU, δηλαδή των XV, Forester, Outback και Ascent και θα βγει στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας στα μέσα του 2022.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!