NEA

Mobile Drive: Συνεργασία Stellantis και Foxconn

Με τη δημιουργία της Mobile Drive, οι Stellantis και Foxconn θα επιταχύνουν την εξέλιξη των πλέον προηγμένων ψηφιακών συστημάτων και υπηρεσιών στο χώρο του αυτοκινήτου.

Η νέα εταιρεία θα φέρει κοντά την εμπειρία από τις καινοτόμες λύσεις αυτοκίνησης και τη βιομηχανία προηγμένων ηλεκτρονικών, ενώ θα προσφέρει υπηρεσίες τόσο στη Stellantis, όσο και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Οι Stellantis και Foxconn ανακοίνωσαν τη δημιουργία μια νέας εταιρείας η οποία σαν στόχο έχει να μειώσει το χρόνο εξέλιξης, αλλά και τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για τους χρήστες αυτοκινήτων, με τη δημιουργία συστημάτων διάδρασης και υπηρεσίες που θα ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών. 

Η Mobile Drive, θα συνδυάζει την εμπειρία της Stellantis στο σχεδιασμό και εξέλιξη νέων οχημάτων, με τη γνώση της Foxconn στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού, ηλεκτρονικών και συσκευών smartphones. Αυτό ο συνδυασμός θα τοποθετήσει την Mobile Drive στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την παροχή νέων συστημάτων διάδρασης και ψυχαγωγίας, τα οποία θα λειτουργούν, τόσο όταν ο χρήστης είναι μέσα στο αυτοκίνητο, όσο και όταν είναι μακριά από αυτό.

«Σήμερα υπάρχει κάτι το οποίο αξίζει όσο και ο όμορφος σχεδιασμός και η καινοτόμα τεχνολογία και αυτό είναι το κατά πόσο τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων μας βελτιώνουν τη ζωή των πελατών μας», δήλωσε ο κ. Carlos Tavare, CEO της Stellantis. «Το λογισμικό αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα για την αυτοκινητοβιομηχανία και η Stellantis με την Mobile Drive σκοπεύει να ηγηθεί στον τομέα την ανάπτυξης νέων στοιχείων συνδεσιμότητας και σχετικών υπηρεσιών, οι οποίες θα χαρακτηρίσουν την επόμενη μεγάλη εξέλιξη του αυτοκινήτου, όσο το κάνει ήδη και η ηλεκτροκίνηση.»

«Τα οχήματα του μέλλοντος θα εξαρτώνται και καθορίζονται όλο και περισσότερο από το λογισμικό. Οι πελάτες σήμερα και στο μέλλον απαιτούν όλο και πιο δημιουργικές λύσεις που θα κρατούν σε επαφή τον οδηγό και τους επιβάτες με το όχημα κάθε στιγμή. Η Mobile Drive θα ξεπεράσει αυτές τις προσδοκίες με τις ομάδες των μηχανικών της», δήλωσε ο Πρόεδρος της Foxconn, κ. Young Liu. «Πρόκειται για μια απόλυτα φυσική επέκταση της ηγετικής θέσης που έχει η Foxconn στην εξέλιξη έξυπνων συσκευών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.»

Όλα οι τεχνολογίες της Mobile Drive θα ανήκουν από κοινού στις Stellantis και Foxconn, με τη νέα εταιρεία που έχει τη βάση της στην Ολλανδία να λειτουργεί σαν προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας, τόσο για τη Stellantis, όσο και για άλλους ενδιαφερόμενους κατασκευαστές.

«Αξιοποιώντας την εκτενή γνώση της Foxconn στην εξέλιξη λογισμικού και φορητών οικοσυστημάτων, η Mobile Drive θα προσφέρει έξυπνες λύσεις στα ταμπλό και συστήματα πολυμέσων των αυτοκινήτων, τα οποία θα συνδυάζονται άψογα με τις ηλεκτρονικές συσκευές του οδηγού και των επιβατών», δήλωσε ο κ. Calvin Chih, CEO της FIH.

«Με αυτή τη συνεργασία θα ανοίξουμε τα σύνορα στην τεχνολογία της συνδεσιμότητας των αυτοκινήτων και θα προσφέρουμε ένα νέο, κορυφαίο, επίπεδο υπηρεσιών», δήλωσε ο κ. Yves Bonnefont, Chief Software Officer της Stellantis. «Η Mobile Drive μας παρέχει την ευελιξία που χρειαζόμαστε ώστε να προσφέρουμε την ψηφιακή εμπειρία του μέλλοντος στην ταχύτητα που την απαιτούν οι πελάτες μας».

Η Mobile Drive θα εστιάσει στα συστήματα πολυμέσων, τηλεματικής και στις πλατφόρμες υπηρεσιών με καινοτόμα λογισμικά τα οποία θα περιλαμβάνουν, συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, επικοινωνία με δίκτυα 5G και υπηρεσίες ασύρματης αναβάθμισης. Οι Stellantis και Foxconn στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί στην εξέλιξη του σχεδιαστικού πρωτοτύπου Airflow Vision, το οποίο είχε παρουσιαστεί στην CES, τη σημαντικότερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο.

Σχετικά με την Stellantis: Η Stellantis αποτελεί μια από τις ηγετικές αυτοκινητοβιομηχανίες και παρόχους λύσεων αυτοκίνησης, με σταθερό και καθαρό όραμα: να προσφέρει ελευθερία κινήσεων με καθαρές, προσιτές και αξιόπιστες λύσεις αυτοκίνησης. Παράλληλα με την πλούσια κληρονομιά του Ομίλου και την παγκόσμια παρουσία του, η μεγαλύτερη δύναμη του βρίσκεται στη βιώσιμη απόδοση του, την εμπειρία του και τα ταλέντα των υπαλλήλων του σε όλο τον κόσμο.

Η Stellantis θα βασιστεί στην ευρεία λίστα μαρκών της, οι οποίες δημιουργήθηκαν από οραματιστές που τις ενέπνευσαν με πάθος και ανταγωνιστικό πνεύμα και ξεχώρισαν τόσο στους εργαζόμενους τους, όσο και στους αγοραστές. Η Stellantis στοχεύει να γίνει η καλύτερη, όχι απλά η μεγαλύτερη, ενώ παράλληλα θα δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τα μέλη της και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button