NEA

Βιώσιμα ελαστικά Pirelli για την BMW X5 Plug-in Hybrid

Το BMW Group γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί νέα ελαστικά Pirelli από φυσικό καουτσούκ με πιστοποίηση FSC και ρεγιόν.

Το BMW Group επιταχύνει τις δραστηριότητές του στον τομέα της βιωσιμότητας, και γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο που εφοδιάζει τα οχήματά του με ελαστικά από πιστοποιημένο φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν, ένα υλικό βασισμένο στο ξύλο για την ενίσχυση των ελαστικών.

Η εταιρεία θα προμηθεύεται ελαστικά 22 ιντσών σε πρώτη φάση αποκλειστικά από την Pirelli και από φέτος τον Αύγουστο θα τα χρησιμοποιεί στην BMW X5 xDrive45e Plug-in-Hybrid. Η πιστοποίηση των φυτειών καουτσούκ και της περίπλοκης εφοδιαστικής αλυσίδας για το φυσικό καουτσούκ και το ρεγιόν πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα του ανεξάρτητου οργανισμού Forest Stewardship Council (FSC).

Το φυσικό καουτσούκ είναι το βασικό υλικό για πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, όπως οι μπότες και τα στρώματα. Περίπου έξι εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές σε όλο τον κόσμο είναι υπεύθυνοι για το άνω του 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας φυσικού καουτσούκ. Στη λεγόμενη ζώνη καουτσούκ στις τροπικές περιοχές, καλλιεργούν φάρμες σε εκτάσεις ενός έως δύο εκταρίων, σε ευρεία ποικιλία συνθηκών.

Επομένως, η μεγάλη πρόκληση είναι να συμφωνηθούν ενιαίες κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες καλλιέργειας με όλες αυτές τις ανεξάρτητες φάρμες, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε εκατομμύρια. Το μεγαλύτερο και με διαφορά μερίδιο φυσικού καουτσούκ που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο προορίζεται για την παραγωγή ελαστικών. Η υψηλή ελαστικότητα και αντοχή το καθιστούν αυτή τη στιγμή αναντικατάστατο στην εν λόγω χρήση.

Το νέο ελαστικό Pirelli P Zero 22 ιντσών έχει γίνει τώρα το πρώτο στον κόσμο ελαστικό που πιστοποιείται με το περίοπτο σήμα FSC. Για να κερδίσει αυτή την πιστοποίηση, η Pirelli προσάρμοσε το αμερικανικό εργοστάσιό της στη Rome, Georgia, για την παραγωγή ελαστικών από πιστοποιημένο FSC φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν.

Από εκεί, τα ελαστικά παραδίδονται στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, που απέχει περίπου 370 km, και τοποθετούνται στην BMW X5 Plug-in Hybrid. Ο αστερίσκος στο όνομα υποδηλώνει ότι το νέο ελαστικό ικανοποιεί τις αυστηρές απαιτήσεις απόδοσης του BMW Group, μεταξύ των οποίων η πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης και το επίπεδο θορύβου.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!