MUST_READNEAPINED

Πόσα τοστ μπορεί να ψήσει ένα Hyundai Ioniq 5;

Μία από τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν τα νέας γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι και η λειτουργία τους ως power bank.

H Hyundai ανακοινώνει πως η χωρητικότητα της μπαταρίας του Ioniq 5 είναι στις 77 kWh, ενώ η καθαρή net στις 73 kWh. Κάτι που σημαίνει πως αν έχουμε μια κατανάλωση 16 kWh/100 χλμ. τότε αρκεί για 456 χιλιόμετρα. Από εκεί και πέρα η ενσωματωμένη διάταξη φόρτισης 800V επιτρέπει την λειτουργία V2L (Vehicle-2-Load), δηλαδή την φόρτιση εξωτερικών συσκευών με το αυτοκίνητο να παίζει το ρόλο του power bank. Για παράδειγμα, αν η μπαταρία του Ioniq 5 είναι γεμάτη, τότε θεωρητικά μπορεί να φορτίσει:

  • Μία νορμάλ 42άρα τηλεόραση λειτουργεί με περίπου 80 watts, οπότε χονδρικά θα μπορεί να απολαύσει κανείς όσες σειρές θέλει για περίπου 38 ημέρες.
  • Ένα μικρό ψυγείο στα 350 watts θα μπορούσε να κρατήσει κρύες τις μπύρες για πάνω από 8 ημέρες.
  • Ένα smartphone με κατανάλωση 15 watts θα μπορεί να φορτίσει πάνω από 4.800 φορές. Αν υποθέσουμε πως μια φόρτιση κρατά για μία ημέρα τότε δεν θα ανησυχείτε για τα επόμενα 13 χρόνια.
  • Ας υποθέσουμε πως έχετε και δεύτερο ηλεκτρικό, ας πούμε ένα Honda e. Με το οποίο μείνατε στο δρόμο… από ενέργεια. Θεωρητικά, ένα Ioniq 5 θα μπορούσε να δώσει ενέργεια στις άδειες μπαταρίες για μπορέσετε να γυρίσετε σπίτι ή στον πλησιέστερο φορτιστή.
  • Για έναν κυλιόμενο διάδρομο 600 Watts η ενέργεια θα αρκούσε για περίπου 5 ημέρες ασταμάτητης γυμναστικής.
  • Τέλος, η ενέργεια από την μπαταρία του Ioniq 5 αρκεί για να ψήσει κανείς περίπου 3.650 τοστ, αν υποθέσουμε πως μία τοστιέρα δύο θέσεων, ισχύος 800 watts, μπορεί να ψήνει περίπου 2×20 τοστ ανά 3 λεπτά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!