NEAPINED

FIAT: Πλήρως ηλεκτρική η γκάμα της έως το 2030

Η ιταλική εταιρία είναι μια από τις εταιρίες που έχει ανακοινώσει πως από το 2030 τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται θα είναι μόνο ηλεκτρικά.

Μετά την Ford, την Volvo και άλλους κατασκευαστές έρχεται και η Fiat να μπει στο team που σταματούν την εξέλιξη των συμβατικών αυτοκινήτων και σταδιακά (περίπου από το 2025 που θα τεθεί σε ισχύ το Euro 7) θα τα καταργούν. Στόχος είναι μέχρι το 2030 να πωλούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κάποια plug-in υβριδικά.

Για την Fiat αυτή η απόφαση ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη αφού ταιριάζει στο χαρακτήρα της εταιρίας με τα πιο μικρά αυτοκίνητα και ταυτόχρονα την διαφοροποιεί από τα άλλα σήματα του ομίλου Stellantis (Opel, Peugeot, Citroen).

To πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Fiat με ευρεία απήχηση είναι το ηλεκτρικό 500, το οποίο πωλείται για κάποιο διάστημα παράλληλα το συμβατικό 500αράκι. Όμως όπως δήλωσε το αφεντικό της εταιρίας Olivier Francois «…μεταξύ του 2025 και του 2030, τα προϊόντα μας θα γίνουν σταδιακά ηλεκτρικά, και αυτή είναι μία τεράστια αλλαγή για την Fiat».

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για επερχόμενα μοντέλα. Λογικά θα δούμε ένα νέο Panda που θα είναι ηλεκτρικό, καθώς και την επιστροφή του Punto που θα βασίζεται στο σασί των Peugeot e-208 και Οpel Corsa-e. Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρχουν και συμβατικές εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Η FIAT προχωρά και στο επίπεδο της βιωσιμότητας με στόχο στην βελτίωση των υποδομών φόρτισης. Μέσα στο γενικότερο πλάνο θα φυτέψει στην οροφή του φημισμένου εργοστασίου Lingotto (στο Τορίνο) περισσότερα από 28.000 φυτά και δέντρα. Εμείς, ευχόμαστε να ανθίσει τόσο ο κήπος της, όσο και η γκάμα της…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!