NEAPINED

H Bugatti Chiron Super Sport έχει 1.600 άλογα και τελική στα 440 χλμ./ώρα!

Η σπέσιαλ Chiron Super Sport αποτίνει σχεδιαστικά φόρο τιμής στις Type 55 Super Sport και EB 110 Super Sport και θα κοστίζει 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

H Bugatti παρουσιάζει τη νέα Super Sport που θα είναι έτοιμη από τις αρχές του 2022 για να τοποθετηθεί ανάμεσα στην Pur Sport και την Super Sport 300+. Σε σχέση με την τελευταία είναι πολύ πιο ήπια σε επιδόσεις και στήσιμο, δίνοντας προτεραιότητα στην πολυτέλεια και την άνεση (όσο γίνεται) ώστε να αποτελέσει το απόλυτο grand tourer

Την κίνηση της Chiron Super Sport αναλαμβάνει ο γνωστός W16 των 8,0 λίτρων που αποδίδει +100 άλογα από τη νορμάλ εκδοχή του. Έτσι, η ισχύς έχει ανέβει στα συνολικά 1.600 άλογα με την ροπή να είναι επίσης στα 1.600 Nm και να αποδίδεται στις 2.000-7.000 σ.α.λ.

Για την αύξηση της ισχύος έγιναν αναβαθμίσεις όπως οι μεγαλύτεροι στροβιλοσυμπιεστές, νέα κυλινδροκεφαλή, νέα αντλία λαδιού, ενισχυμένο σύστημα ψύξης, ενισχύσεις στην μετάδοση κ.α. Εννοείται πως έχουν γίνει διάφορες βελτιώσεις στην ανάρτηση, στα φρένα κ.α., όπως και στο αεροδυναμικό πακέτο.

Στον τομέα των επιδόσεων η Super Sport χρειάζεται μόλις 5,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 200 χλμ./ώρα, 12, 1 δλ. για τα 300 χλμ./ώρα, ενώ από εκεί και πέρα το κοντέρ μπορεί να δείξει μέχρι τα 440 χλμ./ώρα. Η Bugatti λέει πως η SS είναι 7% ταχύτερη από την απλή Chiron σε ότι αφορά την διαδικασία 0-400 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!