NEA

Γιγαντιαίες επενδύσεις στην γερμανική βιομηχανία προαναγγέλλει η Μέρκελ

 Το γερμανικό κράτος θα πρέπει να επενδύσει “γιγαντιαία” ποσά στη βιομηχανία για να παραμείνει ανταγωνιστικό σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, καθώς η πανδημία κοροναϊού υποχωρεί και οι παγκόσμιες μεταβάσεις στην καθαρή ενέργεια, δήλωσε η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη.

Σε ομιλία του σε συνέδριο βιομηχανικής ένωσης BDI, η Μέρκελ δήλωσε ότι αν και η γερμανική βιομηχανία αντιμετώπισε την κρίση σχετικά καλά σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ορισμένοι τομείς ενδέχεται να χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια.

«Θα πρέπει να ξοδέψουμε τεράστια ποσά», δήλωσε η Μέρκελ στο συνέδριο, εστιάζοντας στον τομέα υψηλής τεχνολογίας, την τεχνητή νοημοσύνη, την κβαντική πληροφορική, τις μπαταρίες αλλά και τα μικροτσίπ.

«Υπάρχουν πολλοί τομείς όπου δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε χωρίς κρατικά χρήματα», δήλωσε η Μέρκελ. «Χωρίς κρατική ενίσχυση, η επέκταση της παραγωγής μικροτσίπ στην Ευρώπη δεν θα είναι δυνατή».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!