ΑΓΩΝΕΣ

GP Στυρίας: Επικράτησε ο Max Verstappen!

Αυτή ήταν η 4η φετινή νίκη του Verstappen που διατηρεί την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα. Σε έναν αγώνα δίχως απρόοπτα επικράτησε το φαβορί. Στο βάθρο οι δύο Mercedes με τους Hamilton και Bottas. Ακολούθησαν οι Perez, Norris και Sainz.

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν καθαρή με τον Verstappen να κρατά την πρωτιά και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Μεγάλοι άτυχοι ήταν τόσο ο Leclerc που μπήκε κατευθείαν στα pits για αλλαγή μπροστινής πτέρυγας και ακόμη περισσότερο η Alpha Tauri του Gasly που μετά την επαφή με την Ferrari χρειάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα με κατεστραμμένο τον πίσω τροχό και την ανάρτηση.

Στη συνέχεια του αγώνα οι Red Bull έδειχναν πόσο δυνατές είναι με τον Perez να πλησιάζει τον Hamilton και τον Norris να πέφτει προς τα πίσω όπου ο Sainz έδινε μάχη για να περάσει μπροστά από τους Stroll και Alonso. O Leclerc πάσχιζε πιο πίσω για μια θέση στην δεκάδα, ενώ από τον πρώτο τρίτο του αγώνα και μετά τα μονοθέσια ξεκίνησαν να μπαίνουν στα pits για αλλαγή ελαστικών με σκληρή γόμα. Εντυπωσιακό ήταν ένα σώσιμο του Hamilton.

Μετά από γρήγορα pitstops των πρωτοπόρων η σειρά δεν άλλαξε με τον Verstappen να ηγείται του αγώνα και τον Hamilton να ακολουθεί. Εν τω μεταξύ ο Russell εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος, ενώ ο Perez είχε χάσει πολύτιμο χρόνο από ένα αργό pitstop, αλλά να καταφέρνει να διατηρείται πίσω από τον Bottas μέχρι τα μισά του αγώνα.

Το Grand Prix της Στυρίας ολοκληρώθηκε δίχως απρόοπτα και με μέτριο θέαμα. Την καρό σημαία είδε πρώτος ο Verstappen που διατηρεί το προβάδισμα του στην βαθμολογία με τον Hamilton να ακολουθεί. Ο Bottas συμπλήρωσε το τρίτο σκαλί του βάθρου με τους Perez και Norris να ακολουθούν.

Κυνηγώντας την McLaren, πολύτιμους βαθμούς πήραν οι Ferrari με τον Leclerc να κάνει πολύ καλή εμφάνιση μετά την ατυχία που είχε. Την βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι Stroll, Alonso και Tsunoda. Ταχύτερο γύρο έκανε ο Hamilton που πήρε τον βαθμό.

Επόμενος αγώνας ξανά στην πίστα του Spielberg για το GP Αυστρίας (4 Ιουλίου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button