NEA

Ford: Η δημοφιλέστερη μάρκα για νέους οδηγούς στην Ελλάδα

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τις πιο δημοφιλείς μάρκες αυτοκινήτων για νέους οδηγούς στην Ελλάδα. Βάσει των δεδομένων, η Ford είναι η πιο δημοφιλής μάρκα αυτοκινήτων, ακολουθούμενη από τη Hyundai και τη Fiat!

Το να επιλέγει ένας oδηγός το πρώτο του αυτοκίνητο είναι μεγάλη υπόθεση και μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχει να πάρει είναι η επιλογή της μάρκας. Mini, Mercedes ή  Mitsubishi, οι επιλογές για τους νέους οδηγούς ποικίλλουν! Ωστόσο, βάσει μίας μελέτης φαίνεται ότι οι οδηγοί στην Ελλάδα είναι πιθανότερο να αγοράσουν ένα μοντέλο του κατασκευαστή Ford ως το πρώτο τους όχημα.

Χρησιμοποιώντας social listening data, η comparethemarket.com ανέλυσε δημοσιεύσεις χρηστών που σχετίζονται με το πρώτο αυτοκίνητο που επιλέγουν να αγοράσουν νέοι οδηγοί από 44 χώρες τον τελευταίο χρόνο. Βάσει των αποτελεσμάτων οι επιλογές των κατασκευαστών ανα χώρα ποικίλουν. Έχοντας εξετάσει πάνω από 3.000 σχετικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα, οι κορυφαίες 10 μάρκες αυτοκινήτου τις οποίες προτιμούν οι νέοι οδηγοί είναι οι εξής:

ΒαθμόςΚατασκευαστήςΠοσοστό αναρτήσεων που σχετίζονται με το πρώτο αυτοκίνητο που δημοσιεύτηκαν τον τελευταίο χρόνο
1Ford7.3%
2Hyundai6.8%
3Fiat6.6%
4Mazda5.9%
5Peugeot5.8%
6Ferrari5.5%
7Toyota5.1%
8BMW5.0%
9Renault4.5%
10Nissan/ Porsche (ισοπαλία)4.3%

Άλλες δημοφιλείς πρώτες μάρκες αυτοκινήτων που δεν κατάφεραν να μπουν στις κορυφαίες 10 είναι οι:  Mercedes-Benz (4,2%), Audi (4,0%), Volkswagen (3,5%) και Honda (3,3%). Τα δεδομένα σχετικά με τις κορυφαίες μάρκες πρώτων αυτοκινήτων που προέρχονται από social listening. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021.


Μεθοδολογία- Τι λέει η comparethemarket: Το λογισμικό ‘Search’ and ‘Radarly’  της Linkfluence’s χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη δεδομένων από το προηγούμενο έτος (Ιανουάριος 2020 – Ιανουάριος 2021) και για να προσδιορίσουμε πόσα άτομα σε κάθε χώρα ‘μιλούσαν’ online μέσω των δημοσιεύσεών τους για διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων. Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε τα σύνθετα φίλτρα του λογισμικού για να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, π.χ. «πρώτο αυτοκίνητο» και να διασφαλίσουμε ότι αναλύσαμε μόνο δημοσιεύσεις που αφορούν αποκλειστικά το πρώτο αυτοκίνητο των νέων οδηγών. Οι κορυφαίες πρώτες μάρκες αυτοκινήτων προσδιορίστηκαν με ανάλυση του συνολικού αριθμού δημοσιεύσεων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!