PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Αυστρίας: Χατ-τρικ για τον Verstappen!

Ο Max Verstappen πέτυχε την πέπτη συνεχή νίκη για την Red Bull, την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην Αυστρία και την τρίτη του σερί αυξάνοντας την διαφορά στους 32 βαθμούς στην κατάταξη των οδηγών. Ο Hamilton είχε τραυματίσει το πάτωμα του μονοθεσίου του, είχε και ποινή 5 δλ. για συμβάν με τον Perez κατά την εκκίνηση και τερμάτισε στην 4η θέση. Στο βάθρο ανέβηκε ο Bottas και o εξαιρετικός Norris.

Ο δεύτερος αγώνας μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας στην Αυστρία είχε και πάλι τον ίδιο νικητή, τον Max Verstappen ο οποίος έκανε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και πλέον θέτει σοβαρές βάσεις για τον φετινό τίτλο. Πολύ δε περισσότερο όταν το μονοθέσιο της Red Bull δείχνει να έχει βρει την χρυσή τομή σε όλες τις πίστες, την στιγμή που η Mercedes ψάχνεται.

Ο Verstappen τέθηκε από την εκκίνηση επικεφαλής του αγώνα και δεν απειλήθηκε πουθενά, έχοντας μάλιστα και την ευχέρεια να κάνει έξτρα πιτ στοπ ώστε να βάλει την μαλακή γόμα και να πάρει και τον έξτρα βαθμό. Πλέον ο Ολλανδός έχει αποσπαστεί 32 ολόκληρους βαθμούς από τον Hamilton και έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για το οποίο θα χρειαστεί μία υπερπροσπάθεια από τον Hamilton και σημαντικές αλλαγές στο μονοθέσιο της Mercedes για να ανατραπεί.

Ο Hamilton σήμερα αντιμετώπισε προβλήματα με το δάπεδο του μονοθεσίου του το οποίο είχε χτυπήσει αρκετές φορές πάνω στα κέρμπς με αποτέλεσμα η ομάδα να δώσει εντολή να περάσει εμπρός ο Bottas ο οποίος τερμάτισε τελικά δεύτερος. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Norris ο οποίος έφερε την εκπληκτικά βελτιωμένη McLaren στην τρίτη θέση ύστερα από ποινή 5 δευτερολέπτων. O Ηamilton με όλα τα προβλήματά του βρέθηκε τελικά στην τέταρτη θέση, εμπρός από τον Sainz με την Ferrari και τον αρκετά εκνευρισμένο Perez στην έκτη θέση ο οποίος δέχτηκε δυο ποινές των πέντε δευτερολέπτων. 

Την δεκάδα έκλεισαν οι Daniel Ricciardo με McLaren, ο Charles με Leclerc Ferrari, ο Pierre Gasly  με AlphaTauri και ο Fernando Alonso με Alpine.

Πλέον στο πρωτάθλημα των οδηγών ο Verstappen προηγείται του Hamilton με 182 έναντι 150 βαθμών ενώ και η Red Bull βρίσκεται στους 279 βαθμούς με την Mercedes στους 242.

Δείτε παρακάτω την κατάταξη του τερματισμού, επόμενο Grand Prix σε δύο εβδομάδες, στην Βρετανία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button