NEAPINED

Bugatti Rimac LCC: To τέλος του W16, η αρχή για την ηλεκτρική Bugatti!

Μετά από τις φήμες ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από την Porsche για την συγχώνευση της Bugatti με την Rimac και τους Κροάτες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Φαινομενικά το πάντρεμα της Bugatti με την Rimac δείχνει πως η πρώτη έχει τον έλεγχο. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι έτσι αφού το νέο εταιρικό σχήμα μπορεί το 45% να κατέχει η Rimac και το 55% η Porsche, αλλά υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια.

Το 24% της Rimac ανήκει στην Porsche, το 12% στο Hyundai Group, το 27% σε διάφορους επενδυτές και το υπόλοιπο 37% στον ιδιοκτήτη Mat Rimac. Ο οποίος θα είναι και ο CEO του νέου σχήματος με την κροατική εταιρία να έχει ουσιαστικά τον πρώτο λόγο. CEO της νέας εταιρίας θα είναι ο Mate Rimac, ενώ ο CEO της Porsche Oliver Blume θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι πως από το 2023 η Bugatti μπορεί να κρατήσει τις εγκαταστάσεις της στο Mosheim στην Γαλλία, αλλά τα κεντρικά γραφεί θα βρίσκονται στο Ζάγκρεμπ. Για όσο κατασκευάζεται η Chiron θα ζει και ο W16 κινητήρας, ο οποίος θα καταργηθεί με την παρουσίαση ενός ολοκαίνουργιου hypercar που θα κατασκευάζεται στο Molsheim, αλλά θα έχει το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης της Rimac. Η οποία έχει ήδη παρουσιάσει την Nevera.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει και ένα ξεχωριστό τμήμα, η Rimac Technology, που θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος προμηθευτής εξαρτημάτων και συστημάτων πρόωσης για άλλους κατασκευαστές ξεκινώντας από την Hyundai που είναι και μέτοχος της Rimac.

Σε δηλώσεις του ο Mate Rimac είπε ότι οι δύο εταιρίες είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός, με την Rimac να είναι πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, ενώ η Bugatti έχει πίσω της έναν αιώνα μοναδικών αυτοκινήτων στην ιστορία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!