NEAPINEDΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κεραυνός πέφτει πάνω σε ένα αυτοκίνητο! [video]

Το συμβάν είναι πραγματικά απίστευτο αφού στην διάρκεια μιας καλοκαιρινής καταιγίδας μία on-board κάμερα συνέλαβε έναν κεραυνό να «ψήνει» ένα Jeep Cherokee!

Κάπου στο Κάνσας ένα Jeep προπορεύεται της κάμερας και σίγουρα κανείς δεν περίμενε πως ξαφνικά θα έπεφτε πάνω του κεραυνός. Μάλιστα οι εκκενώσεις που έγιναν ήταν τουλάχιστον δύο με χιλιάδες βολτ να χτυπούν το αυτοκίνητο και την γύρω περιοχή.

Ευτυχώς κανείς από την οικογένεια που βρισκόταν στο αυτοκίνητο δεν έπαθε τίποτε, αλλά το ίδιο δεν ισχύει για το Jeep αφού το ηλεκτρικό σύστημα καταστράφηκε μαζί με μονάδες ελέγχου. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αρκετά σοκαριστικό, αλλά και πολύ σπάνιο.

Και αυτό επειδή το αυτοκίνητο θεωρείται είναι από τα ασφαλέστερα μέρη για να βρεθεί κανείς, διότι λειτουργεί ως κλωβός Φαραντέι επιτρέπει στο ρεύμα να διατρέχει την εξωτερική επιφάνεια του αμαξώματος και σε συνδυασμό με τα λάστιχα που λειτουργούν ως μόνωση.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Οι περισσότερες απόψεις για την συμπεριφορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων ανήκουν στην σφαίρα των υποθέσεων λόγω έλλειψης εμπειρίας.
    Τι θα συνέβαινε αν στην θέση αυτού του οχήματος βρισκόταν ένα ηλεκτρικό όχημα;
    (Δεν θέλω να το σκέπτομαι)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!