NEA

Η Subaru έφτασε τα 20 εκατομμύρια οχήματα AWD

49 χρόνια χωρίζουν το πρώτο 4WD επιβατικό Subaru Leone Estate Van από το Subaru Outback AWD, το τελευταίο μοντέλο που παρουσίασε η Subaru (και στην  Ελλάδα).

Η Subaru Corporation ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο του 2021 η αθροιστική παραγωγή των οχημάτων All-Wheel Drive (AWD) ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια μονάδες. Το ορόσημο επιτεύχθηκε το 49ο έτος από τότε που η εταιρεία παρουσίασε το Subaru Leone 4WD Estate Van, το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο AWD μαζικής παραγωγής της Ιαπωνίας, τον Σεπτέμβριο του 1972.

Το πιο διακριτικό χαρακτηριστικό του Symmetrical AWD της Subaru είναι ένα συμμετρικά διαμορφωμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης σε συνδυασμό με έναν διαμήκη τοποθετημένο κινητήρα Boxer. Ο συνδυασμός του χαμηλού κέντρου βάρους που παρέχεται από τον κινητήρα Boxer και της ανώτερης ισορροπίας βάρους του συμμετρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης μεγιστοποιεί τη σταθερότητα και την πρόσφυση, προσφέροντας εξαιρετική οδηγική απόδοση σε μια ποικιλία καιρικών και οδικών συνθηκών.

Εκτός από αυτά τα μηχανολογικά πλεονεκτήματα, η Subaru βελτιώνει συνεχώς το AWD σύμφωνα με την “ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της κατασκευής αυτοκινήτων», για να προσφέρει αυξημένη «Απόλαυση και ξεγνοιασιά» στον οδηγό και τους επιβάτες. Το AWD, μία από τις βασικές τεχνολογίες που υποστηρίζουν τη δέσμευση της Subaru στην ασφάλεια και την οδηγική απόλαυση, εξελίσσεται εδώ και σχεδόν μισό αιώνα και τώρα συνεχίζει και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Στα μοντέλα e-BOXER που πωλούνται στην Ιαπωνία και σε άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο, ένας κινητήρας υψηλής απόκρισης επιτρέπει τον ακριβέστερο έλεγχο του AWD, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας σε μια ολισθηρή επιφάνεια του δρόμου, όπως στο χιόνι ή στον πάγο, καθώς και βελτιωμένη ικανότητα οδήγησης σε δύσκολους δρόμους.

Για τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το ηλεκτρικό SUV “SOLTERRA” που θα κυκλοφορήσει το 2022 αλλά και νέα ισχυρά υβριδικά οχήματα που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στα μέσα της δεκαετίας του 2020, η ικανότητα AWD της Subaru θα ενισχυθεί περαιτέρω με την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.

Αν υπάρχει μία εταιρεία που έχει συνδεθεί με την τετρακίνηση και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, αυτή είναι η Subaru με τα μοντέλα της. Symmetrical All-Wheel-Drive, Boxer (και eBoxer πλέον) κινητήρες και φυσικά ο συνδυασμός με την νέα Παγκόσμια Πλατφόρμα Subaru είναι ο δρόμος της εταιρείας προς το όραμά της που είναι “ένας κόσμος χωρίς ατυχήματα”.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!