PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Βρετανίας: Νικητής ο Hamilton – Δεν άντεξε ο Leclerc!

Σε ένα δραματικό αγώνα και δύο γύρους πριν την καρό σημαία ο Hamilton πήρε τη νίκη. To Silverstone αποδείχτηκε γκαντέμικο για την Red Bull με τον Verstappen εκτός αγώνα λίγο μετά την εκκίνηση. Μαζί με τον Βρετανό στο βάθρο ανέβηκαν οι Leclerc και Bottas. Μετά από όλη αυτή την κατάσταση ο Hamilton επωφελήθηκε στο μέγιστο και κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους 8 βαθμούς.

Με το αριστερό ξεκίνησε ο αγώνας για τον Verstappen o oποιος μετά από επαφή που είχε με τον πολύ επιθετικό Hamilton, o κατέληξε στις μπαριέρες με τον αγώνα να τελειώνει για αυτόν. Συγκεκριμένα, στην πολύ γρήγορη στροφή Copse τα δύο μονοθέσια ήρθαν σε επαφή, με αποτέλεσμα την επεισοδιακή έξοδο του Verstappen με πάνω από 280 χλμ/ώρα. Ευτυχώς ο νεαρός Ολλανδός βγήκε χωρίς να έχει τραυματιστεί παρά την σφοδρότητα της σύγκρουσης, ενώ το μονοθέσιο του Hamilton δεν είχε πάθει τίποτα. 

https://twitter.com/f1rtp/status/1416764727506710530
https://twitter.com/f1rtp/status/1416767877227716615

H κόκκινη σημαία έπεσε στον αγώνα που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση (πάνω από μισή ώρα) και την Mercedes να έχει όσο χρόνο χρειάζεται για να επισκευάσει το μονοθέσιο του Hamilton. Ο αγώνας ξεκίνησε με τα μονοθέσια στο grid και τον Leclerc στην pole και τους αγωνοδίκες να δίνουν ποινή 10 δευτερολέπτων στον Hamilton. O οποίος ακόμη και έτσι ήταν κερδισμένος αφού είχε… εξουδετερώσει τον βασικό του αντίπαλο. Και με τον Leclerc να αντιμετωπίζει προβλήματα αφού στον 15ο γύρο ο κινητήρας της Ferrari να σβήνει στιγμιαία.

Μετά την ποινή των 10 δευτερολέπτων βρέθηκαν οι δύο Ferrari μπροστά, κάτι που είχαμε πολύ καιρό να δούμε. Ωστόσο, στα pits o Sainz ήταν άτυχος χάνοντας πολύτιμο χρόνο στην αλλαγή ελαστικών. To ίδιο έπαθε και ο Norris που ήταν εξαιρετικός αλλά ανήμπορος μπροστά στις Mercedes που κυνηγούσαν τον Leclerc.

Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε δίχως άλλα απρόοπτα με τον Bottas να αφήνει χώρο στον Hamilton που τελικά προσπέρασε τον Leclerc στο τέλος του αγώνα. Έτσι, ο Βρετανός στέρησε στην Ferrari να πάρει την πρώτη της νίκη για φέτος και σημείωσε την 4η προσωπική του. H νίκη του Hamilton είναι πολύ σημαντική όχι μόνο επειδή μείωση την διαφορά του από τον Verstappen στους 8 βαθμούς, αλλά και στο κατασκευαστών έφερε την Mercedes μόλις 4 βαθμούς πίσω από την Red Bull.

Επόμενος αγώνας ξανά στην πίστα του Hungaroring για το GP Ουγγαρίας (1 Αυγούστου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button