NEA

Επίσημο: To Audi A1 δεν θα έχει συνέχεια

Όπως είχαμε γράψει το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Audi θα τερματιστεί άδοξα λόγω και της πολύ χαμηλής ζήτησης.

Τα SUV διατηρούνται στις δημοφιλέστερες επιλογές και αναπόφευκτα ένα μοντέλο με αστικές διαστάσεις και τιμή πάνω από τα 20 χιλιάρικα να περνά στα αζήτητα. Όσο premium και καλοστημένο αν είναι το A1, δεν μπόρεσε ποτέ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων της Audi, παρότι υπήρξε και έκδοση Citycarver.

Το τέλος για το Audi A1 επιβεβαιώθηκε σε δηλώσεις του CEO της εταιρίας, Markus Duesmann, που είπε πως ο κύκλος του μοντέλου ολοκληρώνεται με το τρέχον μοντέλο δίχως να υπάρχει συνέχεια. Και αυτό επειδή η Audi θα εισάγει στην βάση της ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Μέχρι τότε και μετά τον τερματισμό του Α1, το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της γερμανικής μάρκας θα είναι το Q2. Ωστόσο, και αυτό αναμένεται να αντικατασταθεί στην επόμενη του γενιά με ένα ηλεκτρικό επειδή οι νέοι κανονισμοί Euro 7 κάνουν εντελώς ασύμφορη την παραγωγή των μικρότερων συμβατικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον Duesmann, μέχρι το 2030 μόλις το 20% των μοντέλων που θα παράγει η Audi για την Ευρώπη θα έχει συμβατικούς κινητήρες. Ωστόσο, η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική για την αγορά των ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο που τα πράγματα για τους ρύπους δεν είναι τόσο αυστηρά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!