NEA

Προχωρά ο εξηλεκτρισμός της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί

Η Kosmocar, ως εκπρόσωπος του Volkswagen Group και η Δημοτική Αρχή της Αστυπάλαιας, διοργάνωσαν ανοικτό test-drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο νησί, για τους κατοίκους. Παράλληλα, παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα στις Rent-a-Car επιχειρήσεις του νησιού, προκειμένου να διατεθούν στους επισκέπτες κατά τη θερινή περίοδο.

Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί, που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group, εξελίσσεται με γοργό ρυθμό. Πριν λίγες μέρες, η Kosmocar διοργάνωσε στο νησί ένα τριήμερο test-drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με ανοικτή συμμετοχή των κατοίκων, προκειμένου να εξοικειωθούν με τη νέα μορφή κινητικότητας. Διαθέσιμος προς οδήγηση ήταν ένας στόλος αποτελούμενος από μοντέλα της Volkswagen, συγκεκριμένα τα e-up!, ID.3 και ID.4.

Η συμμετοχή των κατοίκων της Αστυπάλαιας ήταν αθρόα, η εμπειρία για όλους πρωτόγνωρη και το ενδιαφέρον μεγάλο. Πολλές ήταν και οι απορίες, για παράδειγμα σχετικά με τον τρόπο οδήγησης ή τη διαδικασία φόρτισης, με τους ανθρώπους της Kosmocar να παρέχουν όλες τις απαντήσεις.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο έγινε η παράδοση ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις εταιρείες ενοικίασης (Rent a Car) που δραστηριοποιούνται στο νησί. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο ειδικής συνεργασίας με τις επιχειρήσεις αυτές, που στόχο έχει τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, για απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας στην ένταξη και διαχείριση ηλεκτρικών οχημάτων στους στόλους τους.

Με την ευκαιρία, παραδόθηκαν δύο ακόμα ηλεκτρικά σκούτερ SEAT MÓ 125, στην Αστυνομία Αστυπάλαιας. Η παράδοση των δύο σκούτερ ακολούθησε την αντίστοιχη τριών ID.4, ενός ID.3 και ενός ακόμα SEAT MÓ eScooter 125 στην Αστυνομία Αστυπάλαιας, το Λιμενικό Σώμα, την Πολιτική Αεροπορία και την τοπική Δημοτική Αρχή, πριν μερικές εβδομάδες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!