NEAΑΓΩΝΕΣ

O Leclerc στο τιμόνι της Ferrari που πήρε την παρθενιά του Silverstone [video]

To Grand Prix της Βρετανίας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για αυτά που συνέβησαν στην διάρκεια της αγωνιστικής δράσης αλλά και στο παρασκήνιο.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν η οδήγηση του πρώτου μονοθεσίου της Formula 1 που νίκησε στην διάσημη πίστα του Silverstone. Ήταν η 375 που ταξίδεψε στην Βρετανία για μία μικρή επίδειξη, στην πίστα που το 1951 είχε κάνει την πρώτη της νίκη. Η 375 εφοδιαζόταν με έναν V12 κινητήρα χωρητικότητας 4,5 λίτρων με απόδοση κοντά στους 355 ίππους.

Ζύγιζε μόλις 720 κιλά όταν τα σύγχρονα μονοθέσια έχουν περίπου το ίδιο βάρος αλλά η ισχύς του κυμαίνεται περίπου στα 1.000 άλογα. Φυσικά το αρχέτυπο μονοθέσιο δεν έχει καμία σχέση με την αρχέτυπη Ferrari, αλλά αν θα ζήλευε κανείς κάτι από εκείνη την εποχή είναι ο απίστευτος 12-κύλινδρος ήχος.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον Leclerc να οδηγεί την 375 και να λέει πόσο δύσκολος ήταν ακόμη και ένας γύρος και πόσο τον πονούσαν τα χέρια του. Ακόμη μπορούσε να νιώσει πιο έντονα την επικινδυνότητα να οδηγεί μία τόσο παλιά κατασκευή και ας πήγαινε πολύ πιο αργά από τα σημερινά μονοθέσια. Κάτι ανάλογο όπως ισχύει και για τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!