NEAPINED

To VW Taigo είναι ένα μικρό SUV με κουπέ στιλ

Το Taigo θα πωλείται στις αγορές της Ευρώπης, της Τουρκίας και της Αφρικής αποτελώντας μια ενδιάμεση εναλλακτική από τα T-Roc και T-Cross.

Δεν θα έχετε καθόλου άδικο αν σκέπτεστε πως η Volkswagen το έχει κάπως παρακάνει με τα SUV θεωρώντας πως υπάρχει χώρος και για το Taigo. Ένα SUV που πωλείται ως Nivus στην Βραζιλία, ενώ για την Ευρώπη θα κατασκευάζεται στην Ισπανία, στο εργοστάσιο στην Παμπλόνα.

Το μήκος του είναι στα 4,26 μέτρα με το πλάτος και το ύψος στα 1,75 και 1,49, αντίστοιχα. Σε σχέση με το T-Roc είναι λίγο μακρύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο με το μεταξόνιο να είναι στα 2.566 χιλιοστά. Από πλευράς πρακτικότητας η VW λέει πως ο χώρος αποσκευών προσφέρει 438 λίτρα όταν το T-Cross έχει 455.

Όσο για την εμφάνιση του Taigo μπορείτε να δείτε την χαρακτηριστική μάσκα μπροστά και το χαμήλωμα της οροφής προς τα πίσω με τα φώτα να ενώνονται από LED ρίγες. Στο εσωτερικό δεν υπάρχει κάποιο έκπληξη αλά το ταμπλό που γνωρίζουμε από τα πρόσφατα VW (ειδικότερα από το ανανεωμένο Polo) με τις δύο οθόνες και τους διακόπτες αφής.

Η γκάμα των κινητήρων απαρτίζεται από τον τρικύλινδρο 1.000άρη TSI με ισχύ 95 ή 110 ίππων, ενώ ο τετρακύλινδρος 1.500άρης έχει 150 ίππους. Ανάλογα με την έκδοση υπάρχει μηχανικό κιβώτιο 5 ή 6 σχέσεων και αυτόματο διπλόδισκο με 7 σχέσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!