NEAPINED

H Lamborghini δεν θα σκοτώσει τον V12 για χάρη των ρύπων

H ιταλική φίρμα όχι απλά θα διατηρήσει ζωντανό τον V12 κινητήρα της, αλλά θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός εντελώς νέου.

Ο πρόεδρος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε ότι η διάδοχος της Aventador θα διαθέτει έναν εντελώς νέο κινητήρα. Ωστόσο, δεν θα είναι ένας βαριά εξηλεκτρισμένος, αλλά ένας νέος V12 που δεν θα έχει σχέση με αυτό την Sian. Μάλιστα, θα παραμείνει ατμοσφαιρικός, ακόμη και αν έχει κάποιας μορφής ήπια υβριδική υποβοήθηση.

«Η τεχνολογία του νέου μας V12 θα είναι διαφορετική, θα είναι ένας εντελώς καινούργιος κινητήρας, με μία νέα μετάδοση, μία νέα μπαταρία, όλα θα είναι καινούργια», είπε το αφεντικό της Lamborghini. Επιπρόσθετα, επιβεβαιώθηκε πως η διάδοχος της Aventador θα διατηρήσει στοιχεία όπως είναι η τετρακίνηση και η τετραδιεύθυνση.

Τα άσχημα νέα είναι πως πιθανότατα ο V12 στην ατμοσφαιρική του εκδοχή θα καταφέρει να επιβιώσει σε ειδικές εκδόσεις που θα κινούνται μόνο στις πίστες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!