ΑΓΩΝΕΣ

GP Ουγγαρίας: Νικητής ο Sebastian Ocon σε έναν απίστευτο αγώνα!

Την πρώτη του νίκη στην F1 πέτυχε ο Γάλλος Ocon για την γαλλική Alpline (Renault). Την έκβαση του πιο απρόβλεπτου αγώνα της σεζόν έκρινε το ανόητο λάθος του Bottas. Εξουδετερώθηκαν τρείς οδηγούς, μεγάλη ζημιά υπέστη το μονοθέσιο του Verstappen και ταυτόχρονα ευνοήθηκε ο Hamilton. Ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση και κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Βάθρο για τον Vettel στην 2η θέση.

Ο αγώνας στην Ουγγαρία ξεκίνησε με ψιλόβροχο και με τα μονοθέσια να φορούν ενδιάμεσα ελαστικά. Στην εκκίνηση ήταν πολύ αργός ο Bottas (ο οποίος θεωρείται σίγουρο πως θα αντικατασταθεί του χρόνου από τον Russell) και λίγο μετά χάνει τα φρένα του πέφτοντας πάνω στο Norris.

update: Ο Vettel αποκλείστηκε από το GP της Ουγγαρίας!

Μετά από ένα μικρό χάος και το διπλό λάθος του Φινλανδού, το μόνο που κατάφερε ήταν να θέσει εκτός μάχης τον εαυτό του και μαζί τους Leclerc, Stroll και Perez. Ταυτόχρονα από την σύγκρουση τραυματίστηκε πολύ σοβαρά το μονοθέσιο του Verstappen και μεγάλος κερδισμένος από την όλη κατάσταση ήταν ο Hamilton που βγήκε αλώβητος από όλο αυτό το χαμό.

Ο Bottas κατάφερε να δημιουργήσει κάτι πρωτόγνωρο. Την επανεκκίνηση του αγώνα με ένα μονοθέσιο, αυτό του Hamilton, και τα υπόλοιπα να ξεκινούν από τα pits. Πραγματικά, απίθανη κατάσταση και με την Mercedes να βάζει αυτογκόλ αφού δεν πρόλαβε να βάλει τον Hamilton στα pits για να αλλάξει λάστιχα! Ο συνωστισμός στα pits έφερε μια επαφή του Raikkonen με τον Mazepin και τον τελευταίο να εγκαταλείπει.

Στη συνέχεια του αγώνα ο Verstappen με το πληγωμένο μονοθέσιο να μην μπορεί να πιάσει ούτε την Haas. Ο Ocon κρατούσε τα ηνία του αγώνα και ο Vettel ξοπίσω του με τους Tsunoda και Sainz να ακολουθούν μέχρι τον 18ο γύρο. Στο δύσκολο στις προσπεράσεις Hungaroring ο Hamilton δεν μπορούσε να ανέβει θέσεις και δύο γύρους μετά μπήκε στα pits όταν ο Verstappen ήταν στην 9η θέση. Μία κίνηση που ήταν πολύ σωστή.

Τον αγώνα οδηγούσε ο Ocon με την Alpine F1 να μην φαντάζεται ούτε στα πιο τρελά της όνειρα τα μονοθέσια της μπροστά και με τον Alonso. Τελικά μετά από όλα αυτά τα απρόβλεπτα και με μια συναρπαστική μάχη με τον Alonso ο Hamilton κατάφερε να ανέβει στο βάθρο αφού προσπέρασε τον Sainz. Ο Verstappen κατάφερε να μπει στην 10άδα και να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό. Όσο για τον Bottas πήρε ποινή 5 θέσεων για το Spa συν 2 βαθμούς στην αγωνιστική του λισάνς.

Επόμενος αγώνας σε περίπου ένα μήνα στο Σπα για το GP Βελγίου (29 Αυγούστου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

update: Ο Vettel αποκλείστηκε από το GP της Ουγγαρίας!

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button