NEA

Corvette με δύο V8 και 1.300 ίππους

Το εικονιζόμενο τερατούργημα αποτελεί αμερικανική έμπνευση και πολλές φορές αναρωτιέσαι αν κάτι τέτοιο μπορεί να κινηθεί πέρα από την ευθεία.

Ότι και να ισχύει η Corvette με τους δύο V8 που ξεπερνά τα όρια της λογικής καταφέρνει να γίνει viral στο διαδίκτυο. Ειδικότερα αφού την έχει κατασκευάσει ο μετρ σε τέτοιου είδους μετατροπές, Gordon Tronson. Όπως μας έχει δείξει παλιότερα ένα Ford Model T με δύο αγωνιστικούς κινητήρες της Ford έως μία Harley με 4(!) κινητήρες.

Ωστόσο, το πιο πρόσφατο έργο του είναι μια Corvette του 2001 όπου το πίσω μέρος πάντως είναι εντελώς αλλαγμένο και “χτισμένο” σε ένα custom πλαίσιο από χωροδικτύωμα. Εκεί ο “μάστορας” έχει καταφέρει να χωρέσει δύο LT4 V8 τον έναν δίπλα στον άλλον.

Ο κάθε ένας από αυτούς τους κινητήρες διαθέτει δύο μηχανικούς υπερσυμπιεστές με την απόδοση του καθενός να φθάνει στα 650 άλογα και τα 868 Νm ροπής. Με απλή πρόσθεση η ισχύς φθάνει στα 1.300 άλογα και η τελική του ταχύτητα είναι κάπου πάνω από τα 450 χλμ./ώρα. Αν τελικά μπορούν να συνδυαστούν όλα αυτά…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!