NEAPINED

Η Bugatti Bolide θα κοστίζει όσο περίπου δύο νέες Countach

Η γαλλική φίρμα έδωσε το πράσινο φως και η απίστευτη Bolide θα παραχθεί σε μόλις 40 αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η είδηση έρχεται από την Καλιφόρνια και ανακοινώθηκε επίσημα από τον Stephan Winkelmann στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Monterey Car Week. Ο ίδιος είπε πως υπήρχε μεγάλη ζήτηση από πιστούς πελάτες της Bugatti και φυσικά από συλλέκτες αφού τέτοιου είδους αυτοκίνητα έχουν διαφορετική αξία και νόημα.

H Bolide είχε παρουσιαστεί πέρυσι ως μια σκληροπυρηνική track-only εκδοχή της Bugatti Chiron. Πέρα από το αεροδυναμικό πακέτο για μέγιστο downforce, η Bolide δεν θα έχει τελικά τον πρωτότυπο W16 των 1.850 ίππων με αγωνιστική βενζίνη 110 οκτανίων, αλλά τον κανονικό της Chiron με τους 1.600 με την κανονική 98άρα αμόλυβδη.

Υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις στην εξαγωγή/ εισαγωγή του μοτέρ, στην αύξηση του «κόφτη», στην απόδοση ισχύος για χρήση σε πίστα. Για αυτό υπάρχουν και όλα αυτά που προβλέπει η FIA, όπως σύστημα πυρόσβεσης, ζώνες έξι σημείων κ.λπ.

Η Bugatti λέει πως χρειάζεται περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρώσει κάθε Bolide και για αυτό το πρώτο από τα 40 αυτοκίνητα θα παραδοθεί μέσα στο 2024. Όλα αυτά για την Bolide των 4 εκ. ευρώ (όσο περίπου δύο Countach) που θα μπορεί να κυκλοφορεί μόνο μέσα στις πίστες αφού δεν πληροί τις προδιαγραφές για χρήση στους δημόσιους δρόμους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!